nieuws

Innovatief systeem zorgt voor aantrekkelijk ruikende MAP-verpakte levensmiddelen

Technologie & Techniek

Innovatief systeem zorgt voor aantrekkelijk ruikende MAP-verpakte levensmiddelen

Air Products introduceert Freshline Aroma MAP. Dit system injecteert natuurlijke aroma’s zoals essentiële oliën in de verpakking gelijktijdig met het MAP-gas. Het bedrijf speelt in op de behoefte van consumenten naar natuurlijke ingrediënten en een zintuigelijke beleving.

Volgens de producent van industriële gassen kunnen fabrikanten van voedingsmiddelen met dit innovatieve systeem natuurlijke aroma’s aan verpakte voedingsmiddelen toevoegen en toekomstig koopgedrag gunstig beïnvloeden.

Verspilling tegengaan

Air Products zegt dat deze technologie ook de potentie heeft om voedselverspilling tegen te gaan.  Het gebruik van specifieke essentiële oliën kan – vergeleken met standaard MAP – de houdbaarheid verlengen.

Zintuiglijke marketing

Het toevoegen van geuren die emoties triggeren helpt voedingsbedrijven om een emotionele band met hun klanten te creëren. Geur speelt een cruciale rol bij het oordeel van de consument of hij voedsel lekker vindt of niet, blijkt uit onderzoek van Sanne Boesveldt van de Wageningen Universiteit.

“De markt voor verpakte voedingsmiddelen blijft groeien. Ook voor voedingsproducten die verpakt worden onder gemodificeerde atmosfeer is er nog veel potentieel. Het gebruik van natuurlijke aroma’s die de zintuiglijke ervaring van de consument versterken, biedt producenten uitstekende mogelijkheden”, zegt Ann Callens, Food & Cryo Segment Manager bij Air Products. “Het toevoegen van aroma’s kan een meerwaarde betekenen voor tal van voedingsmiddelen waaronder bewerkt vlees, gedroogde producten en bakkerijproducten.”

Proces

Via vooraf ingestelde parameters, injecteert de machine een nauwkeurige en herhaalbare hoeveelheid aroma in de gasstroom. Het mengsel van MAP-gas en aroma’s wordt naar de verpakkingsmachine geleid, waar het vervolgens op dezelfde manier als bij standaard MAP in de verpakking geïnjecteerd wordt. Het systeem is veilig, hygiënisch en voldoet aan alle geldende richtlijnen en best practises in de voedingsmiddelenindustrie, aldus Air Products.

Reageer op dit artikel