nieuws

Een energie efficiënte fabriek is mogelijk via digitalisering

Technologie & Techniek

Een energie efficiënte fabriek is mogelijk via digitalisering

Hoogwaardige en intelligente componenten maken machines steeds ‘slimmer’ waardoor zij steeds meer informatie kunnen geven over de staat van de machines zoals energieverbruik en slijtage. Dit kan ervoor zorgen dat fabrieken efficiënter worden in energieverbruik.

Dit thema komt aan bod in het lezingenprogramma ‘Wat moet ik voor een energie efficiënte fabriek in 2028?’ tijdens de WOTS van 2 tot 5 oktober in de Jaarbeurs Utrecht.

Milieubewust

Bedrijven krijgen steeds meer te maken (soms door druk van buitenaf) met een milieubewustzijn om CO2-uitstoot te verminderen. De industrie kijkt ook naar het Energieakkoord. Tijdens dit seminar krijgt de bezoeker een beeld van zowel de concrete richtlijnen als het grotere plaatje voor waar de industrie naar toe gaat.

Besparing in totale proces

Voor machinebouwers en eindgebruikers gaat het niet slechts om energiezuinige individuele producten maar vooral om de besparing in het hele totale proces (en als het om data gaat dan wordt energie efficiëntie in feite een IoT-kwestie).

Dashboard

Festo legt in zijn presentatie uit hoe zij inspelen op deze nieuwe trend met hun nieuwe CPX-IoT gateway in combinatie met het VTEM nieuwe motion terminal en de MSE6-E2M energy efficiëntie module. Een compleet dashboard staat ter beschikking om de gegenereerde data visueel te maken.

Combineren informatie

WAGO Nederland legt in zijn lezing uit dat door het combineren van informatie vanuit verschillende installaties er steeds meer nieuwe inzichten verkregen worden. Inzichten die bijvoorbeeld voorspellen wanneer onderhoud noodzakelijk is (predictive maintenance).

Engineering in Food & Beverage: Van big data naar smart decisions

VMT en Engineersonline haken ook in op dit thema tijdens het event Engineering in Food&Beverage op 10 oktober in Maarssen. Thema’s zoals predictive maintenance, integratie van data van verschillende productielocaties en digital twinning komen voorbij. Sprekers van Borgesius, Bakkersland, Baltussen, WP Haton en Siemens zullen hun ervaringen delen.

Bekijk het programma

Meld u direct aan

Reageer op dit artikel