nieuws

Eerste levering plantaardige biefstuk bijna uitverkocht

Technologie & Techniek

Eerste levering plantaardige biefstuk bijna uitverkocht

De eerste levering plantaardige biefstukken van Vivera aan de Britse supermarktketen Tesco is bijna uitverkocht. Dit meldt Vivera in een persbericht.

Vanaf 11 juni zal de biefstuk in Nederlandse en Belgische supermarkten geïntroduceerd worden.

Veertigduizend biefstukken

Bijna veertigduizend biefstukken gingen binnen enkele dagen over de toonbank in ruim vierhonderd supermarkten in het Verenigd Koninkrijk. Gert Jan Gombert van Vivera geeft aan overweldigd te zijn met het volgens hem grote succes.

‘Er hadden nog veel meer biefstukken verkocht kunnen worden, sommige supermarkten waren namelijk binnen een dag uitverkocht. De consumenten in Engeland zijn vrijwel zonder uitzondering zeer enthousiast, onder andere over de smaak en textuur van de steak.’

Verhoging productie

Vivera geeft aan een grote vraag in andere Europese landen te voorzien en zegt bezig zijn met een productieverhoging. De producent van vleesvervangers verwacht dit jaar nog miljoenen stuks te kunnen maken.

‘Wij gaan onze uiterste best doen om zoveel mogelijk aan de marktvraag te voldoen door onze productie sneller dan gepland te verhogen,’ aldus Gombert.

Introductie Nederland

Vanaf 11 juni zal de biefstuk, die volledig gemaakt wordt van tarwe en soja, in de schappen van bijna alle Nederlandse retailers liggen. In België zal de verkoop bij Carrefour van start gaan.

Reageer op dit artikel