nieuws

‘Blockchaintraining noodzakelijk voor foodprofessionals’

Technologie & Techniek

‘Blockchaintraining noodzakelijk voor foodprofessionals’

Blockchain speelt volgens The Fork, een bedrijf gespecialiseerd in Blockchain, over vijf jaar een grote rol in de agrofoodsector. Daarom geeft het blockchainbedrijf als één van de eersten blockchaintrainingen voor foodprofessionals.

Blockchaintrainingen bestaan al langer, maar The Fork heeft de trainingen als eerste toegespitst op professionals in de agrofoodsector.

Blockchain

Volgens The Fork zit de kracht van blockchain met name in het verminderen van risico’s en het optimaliseren en verduurzamen van voedselketens. Om de concurrentiepositie te behouden, is het daarom belangrijk voor de Nederlandse agrofoodsector om zich hierin te verdiepen. De techniek is nog jong, een basiskennis is nodig om zin van onzin te kunnen onderscheiden

Zo is er de Blockchain Basics, een training voor beginners. Maar ook Blockchain Basic Advanced, voor professionals die bekend zijn met de kernbegrippen en dieper op de materie in willen gaan.

Online trainingen

Ook zijn er online trainingen en meet-ups. The Fork biedt elke derde dinsdag van de maand om 16.00 een Engelstalige webinar aan, Waarbij vragen gesteld kunnen worden aan deskundigen op het gebied van blockchain en agrofoodbusiness.

Unilever en Heineken

Elke tweede dinsdagavond organiseert het bedrijf een ‘Food Integrity Blockchained’ meetup in Amsterdam. In dit netwerk van +1.200 professionals worden concrete ‘use cases’ besproken, en komen bedrijven als Heineken, Unilever, Friesland Campina, in gesprek met ontwikkelaars, advocaten, overheid, investeerders, boeren en onderzoekers.

Reageer op dit artikel