nieuws

Royal A-ware en Fonterra bouwen fabriek mozzarella

Technologie & Techniek

Royal A-ware en Fonterra bouwen fabriek mozzarella

Royal A-ware start met de bouw van een mozzarella kaasmakerij in Heerenveen. Het bedrijf wil het product afzetten op internationale groeimarkten. Dit gebeurt in samenwerking met het Nieuw-Zeelandse Fonterra.

A-ware en Fonterra werken voor de lange termijn samen in Heerenveen. Met de bouw van de mozzarellafabriek breidt de samenwerking tussen de twee partijen verder uit. Beiden verwachten dat de fabriek in 2020 klaar zal zijn.

Roomfabriek

Door de uitbreiding met een productielocatie voor mozzarelle investeert A-ware ook in een roomfabriek in Heerenveen. Hier kan bij kaasproductie vrijgekomen room worden verwerkt in roomproducten voor internationale markten. Fonterra ondersteunt A-ware hier met zijn kennis en ervaring.

Melkstromen

Door de productieuitbreiding zoekt A-ware nieuwe melkveehouders.

“Een deel van de melk dient aan speciale eisen te voldoen, waarvoor een extra premie wordt betaald. Hiermee wordt verder invulling gegeven aan het beleid om verschillende melkstromen duurzaam tot waarde te brengen. Meer informatie over deze nieuwe melkstroom volgt op korte termijn”, vertelt Klaas de Jong, COO van Royal A-ware

Reageer op dit artikel