nieuws

DNV GL bundelt krachten met blockchainexpert VeChain

Technologie & Techniek

DNV GL bundelt krachten met blockchainexpert VeChain

DNV GL en VeChain hebben een samenwerkingsakkoord bereikt over de inzet van blockchain. Het uiteindelijke doel is de efficiency in toeleveringsketens aanzienlijk te verhogen. De technologie zal in eerste instantie ingezet worden in de voedingsmiddelenindustrie en retail. Ook op het Food Future Event is veel aandacht voor blokchain.

DNV GL is een internationale aanbieder van assurance services en een van de grootste certificatie-instellingen ter wereld. De organisatie helpt bedrijven in vele sectoren bij het verbeteren van hun bedrijfsprestaties. In de toekomst zal DNV GL blockchain steeds vaker gaan inzetten om bedrijven te helpen de transparantie en traceerbaarheid van hun producten van fabriek naar consument te verbeteren.

VeChain is als een van de eerste gebruikers van de technologie (buiten fintech) een pionier in de blockchainindustrie en eigenaar van het belangrijkste openbare blockchainplatform voor producten en informatie.

Waardevolle gegevens

“Gegevens worden steeds waardevoller en dankzij deze samenwerking met VeChain kunnen we met onze digitale oplossingen inspelen op de veranderende wensen en behoeften in de datagedreven economie”, aldus Luca Crisciotti, CEO van DNV GL – Business Assurance. “Door optimaal gebruik te maken van het Internet of Things en blockchaintechnologie geven we een totaal nieuwe dimensie aan het kwaliteitsborgingsproces. Ons Digital Assurance Concept biedt zowel bedrijven als consumenten een uniek inzicht in product- en leveranciersinformatie met een niveau van nauwkeurigheid die tot nog toe onmogelijk was.”

Revolutionaire impact

Sunny Lu, CEO van VeChain, zegt erover: “Blockchain heeft vele toepassingen buiten de financiële sector en ik ben erg blij dat DNV GL heeft ingezien dat het een revolutionaire impact kan hebben op de beheersing van de gehele toeleveringsketen. Door assurance en blockchain te combineren helpen we klanten meer vertrouwen te creëren in hun producten, over een brede linie variërend van kwaliteit en veiligheid tot prestatieaspecten.”

Food Future Event

Ook op het Food Future Event op 5 april in Den Bosch is weer volop aandacht voor blockchain. Wat zijn de toepassingen in food en wanneer breekt de technologie door? Bekijk het programma of schrijft u zich alvast in.

 

Reageer op dit artikel