nieuws

Resource Efficiency is speciaal thema op Anuga FoodTec 2018

Technologie & Techniek

Resource Efficiency is speciaal thema op Anuga FoodTec 2018

Zuinig omgaan met de grondstoffen is een van de speciale thema’s op de Anuga FoodTec die 20 maart weer van start gaat.

In Biblioteca Palatina, een historische bibliotheek in Parma vertelde de organisatie achter de Anuga FoodTec de plannen voor de grootste Europese technologische beurs. Volgens Katharina C. Hamma, chief operating officer van de Koelnmesse was Parma een perfecte plek, omdat de mensen die hier met voedselproductie begonnen niet bekend waren met termen zoals ecologisch of duurzaam. Efficiënt omgaan met grondstoffen was een economische noodzaak. “De productie van parmaham is een oude traditie, maar ook hier implementeren fabrikanten moderne technologie bijvoorbeeld digitaal gecontroleerde luchtcirculatie,” aldus Hamma. Dit sluit volgens de COO aan bij het doel van de Anuga FoodTec 2018.

 

Procestechnologie

“Op de Anuga FoodTec 2018 kunnen bezoekers ontdekken wat het karakter van voedsel is,” aldus Hamma. Onderwerpen die op de beurs aan bod komen zijn onder andere: proces- en verpakkingstechnologie, kwaliteitsmanagement, industrie 4.0, automatisering, voedselveiligheid en koeltechnologie.

 

Resource-efficiëntie

Speciaal thema op de beurs is resource-efficiëntie. Bezoekers kunnen lezingen over dit thema bijwonen tijdens de startconferentie op 20 Maart om 14h. Professor Braungart –bekend van het Cradle-to-Cradle-principe – is een van de keynote-sprekers. Daarnaast kunnen ze begeleide routes langs standhouders maken en discussiëren in verschillende fora.  

 

Ook ingrediënten op de beurs

Bezoekers aan de Anuga kunnen aanbieders zien van het gehele productieproces waaronder de verwerking van de grondstoffen, de productie en de verpakking van het eindproduct. Dit geldt voor alle segmenten van vlees, zuivel tot pasta en dranken. Volgens Hamma maakt dat de Anuga speciaal: de focus op alle segmenten en alle processen, niet alleen verpakkingen (zoals Interpack) of dranken (zoals Drinktec). De helft van de aanbieders tonen processing equipment, een kwart verpakkingen en een kwart overig.

 

Dit jaar staan er ook exposanten van ingrediënten op de beurs. “Deze concurreert niet met grote ingrediëntenbeurzen zoals de Food Ingredients Europe, maar op die beurs komt de productiemanager niet. Wel op de Anuga Foodtec. Hier kan hij nagaan hoe een bepaald ingrediënt reageert in  productie”, legt Matthias Schlüter, directeur Anuga FoodTec uit. 

 

Anuga FoodTech 2018 vindt plaats van 20 tot en met 23 maart 2018 in de Koelnmesse in Keulen. Er staan 1700 exposanten uit meer dan 50 landen. De organisatie verwacht meer dan 45.000 bezoekers.

 

Reageer op dit artikel