nieuws

O-I komt met asymmetrische hals voor bierfles

Technologie & Techniek

O-I komt met asymmetrische hals voor bierfles

Owens-Illinois (O-I) introduceert de ‘MyPour’-bierfles tijdens de Dutch CRAFT Beer Conference op 23 januari in Amersfoort. De bierfles is volgens de glasverpakkingsproducent een innovatie waarmee bierliefhebbers preciezer en naar eigen smaak en inzicht het bier kunnen uitschenken.

De bierfles heeft een asymmetrische hals die een luchtschacht creëert. Daardoor kan de manier waarop het bier in het glas loopt, worden beïnvloed.

Premiumsegment

Volgens de producent van glasverpakkingen is de innovatie vooral bedoeld voor ambachtelijke bieren in het premiumsegment. “Deze functionaliteit is vooral aantrekkelijk voor microbrouwerijen en nicheleveranciers”, vertelt Steffi Lenz, innovation projectmanager bij O-I.

Gerard Pille, directeur van verkoop en distributie bij O-I: “Deze nieuwe glasverpakking is voor brouwers een nieuw en onderscheidend kenmerk. Het laat het product opvallen in het schap en het versterkt de relatie tussen de klant en het merk.

Foto's

Reageer op dit artikel