nieuws

Metaaldetectiesysteem te koppelen met checkweigher

Technologie & Techniek

Metaaldetectiesysteem te koppelen met checkweigher

Heat and Control heeft een nieuw metaaldetectorsysteem van CEIA in het assortiment opgenomen. Het RB-800 systeem omvat een detector met een lengte van 800 mm die volgens het bedrijf in vele proceslijnen past. Daarnaast is deze toepassing geschikt om te koppelen met een Checkweigh toepassing.

Het detectiesysteem omvat de detector en een transportband. Het systeem is uit te breiden met een encoder voor het meten van de snelheid van een aangrenzend bandsysteem. Het RB-800 systeem is verkrijgbaar in combinatie met verschillende CEIA metaaldetectoren, waaronder de modellen THS 21, 21-E, 21E-3F en de MS21 die werkt volgens de gepatenteerde multispectrum technologie van CEIA.

 

Deze technologie filtert extreem producteffect weg met behoud van maximale detectie gevoeligheid. Zo wordt detectie meer betrouwbaar en kan er kleinere contaminatie worden gevonden. De MS21 detecteert over het algemeen kleine deeltjes van 316 roestvrij staal, ijzer en niet-ijzerhoudende materialen in kaas, tarwetortillas, verse spinazieblaadjes, gemalen vlees en gedeeltelijk bevroren voedsel.

 

Reageer op dit artikel