nieuws

Mérieux NutriSciences neemt meerderheidsbelang in Iers testlaboratorium

Product & Bedrijfsnieuws

Mérieux NutriSciences kondigt een meerderheidsbelang in Advanced Laboratory Testing (ALT) aan. ALT is een bedrijf dat microbiologie- en chemietesten aanbiedt aan de voedingsmiddelenindustrie in Ierland.

Mérieux NutriSciences neemt meerderheidsbelang in Iers testlaboratorium

Mérieux NutriSciences heeft 75 procent van de aandelen van ALT verkregen. Met de overname wil Mérieux vooral haar aanwezigheid in de Europese markt versterken.

Laboratoriumtesten

ALT was naar eigen zeggen het eerste bedrijf in Ierland dat een volledig scala aan lokale laboratoriumtesten biedt voor de voedingsindustrie. Het bedrijf biedt technische deskundigheid op het gebied van voedingsmicrobiologie, milieutesten en voedingschemie. Hieronder vallen allergeen-, residu- en voedingstesten.

Basis

Met het verkrijgen van een meerderheidsbelang in ALT betreedt Mérieux NutriSciences de Ierse markt voor voedselveiligheid. Dit maakt het volgens Mérieux NutriSciences mogelijk om haar klanten in Ierland beter te bedienen, als aanvulling op het ALT-klantenportfolio. Volgens Mérieux NutriSciences versterkt zij hiermee ook haar aanwezigheid in Europa.

“Deze overname biedt Mérieux NutriSciences toegang tot de Ierse markt voor voedselveiligheid en een uitstekende basis voor groei in de regio”, zegt Philippe Sans, CEO van Mérieux NutriSciences.

Complementair

Billy Coleman, Managing Director van ALT  zegt: “We zijn erg enthousiast om lid te worden van de Mérieux NutriSciences groep en profiteren zo van hun expertise en wereldwijde reputatie. Mérieux NutriSciences en ALT zijn zeer complementair en we hebben veel te winnen door onze kennis en ervaring.”

Eerder schreef VMT over Mérieux NutriSciences:

Reageer op dit artikel