nieuws

Dutch Food Week 2019: masterclasses en exposities

Product & Bedrijfsnieuws

De vijfde editie van Dutch Food Week, voorheen Dutch Agri Food Week, is vernieuwd. Het programma is zojuist bekend gemaakt.

Dutch Food Week 2019: masterclasses en exposities

Dutch Food Week is dit jaar in een nieuw jasje gestoken. Van 5 tot en met 16 oktober kan iedere Nederlander meer leren over lekker, veilig en gezond voedsel. Zo zijn er kookwedstrijden voor kinderen en een Startup Challenge voor startende ondernemers.

Wat eten we?

Met de vraag ‘Wat eten we?’ wil de organisatie een open vraag stellen die mensen stimuleert met elkaar in gesprek te gaan over het onderwerp. Dat gebeurt op het erf van de boer, de universiteitscampussen in Wageningen, Maastricht en Utrecht, innovatieve foodbedrijven, in de bedrijfsrestaurants van het Rijk én op talloze andere locaties in Nederland.

Innovatie

Boeren, koks, wetenschappers, artsen, ondernemers, onderwijzers en de overheid geven invulling aan het programma. Dutch Food Week wil eten in de schijnwerper zetten en vertegenwoordigers uit de foodsector hun kennis en kunde laten delen.

Aalt Dijkhuizen, voorzitter Dutch Food Week: “Onze foodsector levert niet alleen voedsel van een hoge en constante kwaliteit, maar ze produceert en verkoopt dat voedsel ook nog eens met de kleinste impact op natuur, milieu en biodiversiteit. Een sector met ondernemers die steeds weer in staat zijn zich aan te passen aan veranderende omstandigheden.”

Foto-expositie

Dutch Food Week trapt officieel af op 5 oktober met de opening van de expositie ‘Wat eten we?’ gemaakt door fotograaf Jan Dirk van der Burg. Hij reisde door het hele land om gezinnen rond etenstijd op de foto te zetten. Wageningen University & Research voorziet de foto’s van interessante feiten. De expositie is vanaf 5 oktober tot en met World Food Day (16 oktober) te zien op het buitenterrein van de Mauritskazerne in Ede.

Programma

5 – 16 oktober: Dutch Food Week Masterclass

5 – 16 oktober: Dutch Food Week Cateraars

16 oktober: World Food Day

Meer informatie vind je hier.

Reageer op dit artikel