nieuws

Vitafoods Europe 2019 over duurzaamheid en de betekenis van nutraceutische industrie

Product & Bedrijfsnieuws

Vitafoods Europe 2019 over duurzaamheid en de betekenis van nutraceutische industrie

Vitafoods Europe focust in 2019 op samenwerking om de supplementenindustrie duurzamer te maken.

Vitafoods haakt met deze focus in op de groeiende populariteit van plantaardige ingrediënten, de vraag naar meer verantwoorde landbouwmethoden en de lichte afkeer naar verpakkingsmaterialen in de afgelopen jaren.

De focus van het evenement – van 7  tot 9 mei in Genève – ligt bij het vinden van een balans tussen natuurlijke en duurzame ingrediënten en de schaal waarop dit moet gebeuren. De ontwikkeling van innovatieve, nieuwe producten, processen en verpakkingen kan hierbij helpen. De behoefte naar meer transparantie van de toeleveringsketen heeft ook bijgedragen aan een grotere nadruk op de rol van contractproductie, wat deze bedrijven de gelegenheid biedt om de standaard te bepalen voor herkomstmethoden en kwaliteit.

Circulaire economie

Vitafoods hecht veel belang aan duurzaamheid. Chris Lee, Managing Director van Global Health en Nutrition Network, Europe bij Informa Exhibitions, lichtte toe: “De overgang naar echte circulariteit vereist een monumentale verschuiving over de hele levenscyclus van een supplement – van grondstof tot bord – en kan alleen als de hele bevoorradingsketen samenwerkt.

Wat betekent nutraceutical voor u?

Het evenement zal bezoekers en exposanten vragen te overwegen ‘wat betekent nutraceutical voor u?’. De huidige markt ziet een evolutie van de definitie van nutraceutical, omdat personalisatie, digitale technologieën en alternatieve voedingsmiddelen toenemen.

Chris Lee vult aan: “Door het debat over de betekenis van nutraceuticals te faciliteren, hopen we de verwarring rondom de term te verdrijven en het bredere beeld van onze industrie te laten zien.”

Vitafoods Education Program

Naast de tentoonstelling wordt ook het Vitafoods Education Program georganiseerd, waarmee deelnemers kunnen leren van en kunnen netwerken met toonaangevende deskundigen van over de hele wereld op het gebied van nutraceuticals, supplementen en functionele voedingsmiddelen, terwijl ze onderwerpen bespreken als: persoonlijke voeding, duurzaamheid, contractproductie en technologische innovatie. Het volledige programma zal in de komende weken worden aangekondigd. Het driedaagse evenement zal ook een reeks populaire interactieve evenementen bevatten, waaronder innovatietours, een proefcentrum, een nieuwe ingrediëntenzone en een distributeursmatchmakingdienst.

Inschrijven kan via de website.

Reageer op dit artikel