nieuws

Scilia-vezels bieden gezondheid en functionaliteit

Product & Bedrijfsnieuws

Scilia-vezels bieden gezondheid en functionaliteit

Vezels zijn veelzijdige ingrediënten. Er kan op veel manieren gebruik van worden gemaakt. Het assortiment sciliaTM-onoplosbare vezels biedt fabrikanten een manier om functionele eigenschappen van hun producten te verbeteren. De vezels zijn gemaakt op basis van tarwe, bamboe, erwt en haver. Het assortiment biedt veel functionaliteiten in een verscheidenheid van producten, waaronder brood en banket, vlees, dranken en sauzen en soepen.

De sciliaTM-vezels van Ulrick & Short kunnen, bijvoorbeeld, de textuur of het volume van brood, gebak en muffins verbeteren en een fijner mondgevoel geven aan soepen en sauzen.

Glutenvrij bakken

Specifiek voor glutenvrije bakkerijtoepassingen verbetert het sciliaTM-assortiment ook de kwaliteit ten aanzien van de houdbaarheidsdatum, omdat ze de veroudering van zetmeel vertragen.

Bron van vezels

Consumenten en retailers krijgen steeds vaker te horen hoe belangrijk vezels zijn in een dieet. Er is bewezen dat zij de kans op hart- en vaatziekten verkleinen.

De vraag naar gezonde producten en de beschermende werking hebben ervoor gezorgd dat fabrikanten meer zijn gaan produceren. Er staan ook meer beweringen op de voorzijde van verpakkingen. De toepassing van de bewering:  ’Bron van/hoog in vezel’ is met 240 procent gegroeid tussen 2013 en 2017.

Danni Schroeter, R&D manager bij Ulrick & Short: “De afgelopen twee jaar is er een verschuiving van de consument geweest. Nu gaan ‘gezonde voedingsmiddelen’ net zo goed over wat fabrikanten actief toevoegen aan hun producten om voedingsproducten te verbeteren, omdat het gaat om het verwijderen van suikers, vetten en zout.”

Reageer op dit artikel