nieuws

Verpakkingsbeurs Empack in teken van duurzaamheid

Product & Bedrijfsnieuws

Verpakkingsbeurs Empack in teken van duurzaamheid

Plastics Recycling is één van de hoofdthema’s op de verpakkingsbeurs Empack. De beurs die op 3 en 4 april wordt gehouden in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch ziet in dit thema een hot topic.

Het hoofdthema wordt onder andere behandeld tijdens een microconferentie over gerecycled plastic voor voedselcontactmomenten.

Volop beweging

Irma de Hoon, Group Event Director van Empack: “Op dit moment wordt er meer dan ooit gewerkt aan duurzamere oplossingen. In het nieuws worden al volop duurzame initiatieven naar buiten gebracht. Zo zien we dat supermarktketens in de winkel alternatieven aanbieden voor een duurzamere verpakking. En op de valreep van 2018 viel het definitieve akkoord vanuit de Europese overheid voor een verbod op wegwerpplastic.”

Miniconferentie

Het recyclen van plastic komt uitvoerig aan bod tijdens Empack. In samenwerking met NRK (Nederlandse Rubber – en Kunststofindustrie, onder leiding van Kris Callaert, projectmanager bij NRK, wordt dit onderwerp behandeld in de vorm van een miniconferentie ‘Gerecycled plastic voor voedselcontactmaterialen’. Vier experts vertellen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van recycleerbare materialen die ingezet kunnen worden voor verpakkingen in de voedselindustrie. Na de conferentie wordt er een paneldiscussie gehouden waarbij ook het publiek wordt betrokken.

Duurzaamheid

Naast Plastics Recycling worden ook de thema’s Ketensamenwerking en E-packaging behandeld. Alle thema’s hebben bovendien een link naar duurzaamheid, een thema waar volgens de organisatie de verpakkingsindustrie niet meer aan kan ontkomen.

Reageer op dit artikel