nieuws

Ulrick & Short lanceert nieuw veganistische alternatief voor ei

Product & Bedrijfsnieuws

Ulrick & Short lanceert nieuw veganistische alternatief voor ei

Om in te spelen op de steeds maar groeiende veganistische markt voegt Ulrick & Short een nieuw ingrediënt toe aan haar clean label assortiment.

Het ingrediënt, ovaprox V, dient als vervanger van ei en is voor 100% clean label, aldus Ulrick & Short. Ovaprox V is niet gemodificeerd, vrij van zuivel en de prijs is goed stabiel te houden. Het is geschikt voor verschillende toepassingen in de bakkerswereld, waaronder cake, muffins en wafels. Het ingrediënt bevat dezelfde functionaliteiten als ei als het aankomt op volume, textuur en de kruimelige structuur. Het is eenvoudig toe te voegen aan gerechten zonder voorafgaande handelingen.

Adrian Short, directeur van Ulrick & Short: “De laatste vijf jaar is veganisme als levensstijl een mainstream trend geworden. Dit is een mooie kans voor voedselverwerkers om innovatieve ingredienten en texturen te ontdekken. Met ovaprox kan de bakkerswereld inspelen op deze trend.”

“Daarnaast heeft ovaprox een ander strategisch voordeel voor fabrikanten. Het ingrediënt is niet alleen scherp geprijsd, het is ook veel minder onderhevig aan prijsveranderingen zoals bij eieren het geval is.” 

Reageer op dit artikel