nieuws

FlexiClose (re) van Schur Flexibles wint German Packaging Award 2018 voor duurzaamheid

Product & Bedrijfsnieuws

FlexiClose (re) van Schur Flexibles wint German Packaging Award 2018 voor duurzaamheid

Schur presenteerde haar verpakkingsconcept onlangs op FachPack. Met de volledig recyclebare oplossing voor hergebruik van MAP-verpakkingen street Schur de realisatie van een duurzame, circulaire economie na.

FlexiClose (re) biedt productbescherming, is gebruikersvriendelijk en isgoed te recyclen. Wanneer hij wordt gebruikt in combinatie met C-base PP bottom web, resulteert deze topfilm in een volledig recyclebare hersluitbare oplossing met hoge barrière-eigenschappen voor MAP-verpakkingen. Om deze redenen ontving FlexiClose (re) de Duitse Packaging Award in de categorie duurzaamheid.

Film van polyolefine

Waar de meeste topfilms bestaan uit meerdere lagen composiet, heeft FlexiClose (re) een film op basis van polyolefine, wat hem duurzaam en recyclebaar maakt. De structuur van het product vereenvoudigt de scheiding van materialen tijdens het sorteerproces bij de MRF (materials recovery facility), waardoor het recyclageproces mogelijk wordt. Er zijn veel recyclingopties beschikbaar voor producten op basis van polyolefine, waardoor een hoogwaardig recyclaat met uitstekende bruikbaarheid voor de volgende verpakkingsoplossingen wordt geproduceerd. Met de ontwikkeling van FlexiClose (her) wil Schur Flexibles producenten de kans geven om aankomende recyclingwetgeving een stap voor te zijn.


De FlexiClose (re) film is geschikt voor alle gangbare verpakkingsmachines. Volgens Schur heeft hij uitstekende afdichtingskwaliteiten en is een betrouwbare sluiting van de verpakking gegarandeerd. De mechanische eigenschappen voorkomen scheuren wanneer deze transparante en bedrukbare topfilm wordt verwijderd. FlexiClose (re) Top is ontworpen voor meerdere hersluitingen.

Oplossing voor de voedingsmiddelenindustrie

FlexiClose (re) is een aanvulling op de FlexiClose-reeks moderne hersluitbare films. De afdichtings- en functionele lagen die intern door Schur Flexibles worden geëxtrudeerd, kunnen worden aangepast aan de eisen van de klant. FlexiClose (re) films bieden een oplossing voor de voedingsmiddelenindustrie. Ze zijn niet alleen geschikt voor kaas en vleeswaren, maar ook voor droog voedsel, ontbijtgranen, snacks of gemaksproducten. Ze zijn te gebruiken voor elk product dat na opening niet wordt gegeten en moet worden verzegeld.

Reageer op dit artikel