nieuws

Chipsfabrikant Better Made stapt na 40 jaar over op een nieuw snijsysteem

Product & Bedrijfsnieuws

Chipsfabrikant Better Made stapt na 40 jaar over op een nieuw snijsysteem

Na veertig jaar dezelfde leverancier gebruikt te hebben voor snijsystemen is chips producent Better Made overgestapt op FAM Centris.

Nadat het bedrijf gehoord had van de centrifugalemethode die FAM Centris toepast bij het snijden van chips, is Better Made gaan testen met de zogeheten SureSet 16.

Peter Gusmano producti manager van Better Made: “Toen we hoorden van de nieuwe revolutionaire technologie, waren we zowel gretig als aarzelend om ons te binden. Gretig omdat we op zoek waren naar een nieuwe leverancier, eentje die kwaliteit en support biedt in plaats van een leverancier die ons een beetje links laat liggen. Maar aan de andere kant waren we sceptisch over de beloftes die FAM maakte. Die leken te goed om waar te zijn”.

Afval en zetmeel

Beter Made ging de testperiode in met drie uitdagingen. Reductie van zetmeelverlies, een constant snijresultaat en het verminderen van afval om de kwaliteit van de chips te verbeteren. De resultaten waren allemaal positief. Het was duidelijk dat met het gebruik van SureSet 16 er minder afval was en zichtbaar minder zetmeel in het afvalwater.

“Nadat de testen waren gedaan en de nummers bekend waren hebben we gelijk besloten om over te stappen op de FAM SureSet 16. We hebben totaal geen spijt van deze beslissing”. Aldus Gusmano

Reageer op dit artikel