nieuws

Oplossingen voor individuele uitdagingen in productieprocessen in de bakkerij-industrie

Product & Bedrijfsnieuws

Oplossingen voor de productie van snackpellets, stapelbare chips en ontbijtgranen. Het produceren van gevulde koekjes met meerdere kleuren. Het niveau meten van bevriezing van producten. Zomaar een paar zaken die GEA Bakery Experience Centres liet zien op Iba 2018.

Iba is een vakbeurs voor de bakkerij, dit jaar gehouden in München. GEA toonde hier in de praktijk enkele proces- en technologieoplossingen voor de bakkerij- en pastabewerkingsindustrie. 

Capptronic-sandwichlijn

Met de Capptronic HS van GEA Comas kunnen producenten sandwich- gevulde of puntvormige koekjes direct produceren in lijn met de bakoven van GEA Imaforni. Volgens GEA kunnen dure stapelsystemen hiermee geëlimineerd worden. De Capptronic HS bevat een nieuw koekenkiepsysteem en wordt volledig elektronisch aangestuurd. 

DFV3 multi-extruder

De nieuwe co-extruder van GEA kan tegelijkertijd twee verschillende soorten deeg, plus een derde, vloeibare vulling op te slaan. De roestvrijstalen depositorkop is verwijderbaar, wat eenvoudige reiniging mogelijk maakt. 

Imaforni systemen voor draadsnijden

De nieuwe roterende vormmachine RM 2000 heeft een hogere capaciteit en een grotere werkbreedte tot 2.000 mm. Hij is geschikt voor zachte deegkoekjes, koekjes en zandkoekjes. 

De EM 1000 draadsnij-extruder maakt gebruik van een draadknipbeweging met een borstelloze motor. Deze kan worden geïntegreerd in een complete lijn voor de productie van draadgesneden koekjes en zachte deegkoekjes. 

Vriesprocescontrole

Met het vriesprocescontrolesysteem kun continu gemeten worden in hoeverre producten bevroren zijn. De vriestijd, luchttemperatuur en ventilatorsnelheid worden aangepast om de exacte bevriezingskwaliteit te bereiken door middel van een minimaal energiegebruik.  

Reageer op dit artikel