nieuws

Ulrick & Short lanceert nieuwe range zetmelen

Product & Bedrijfsnieuws

Ulrick & Short lanceert nieuwe range zetmelen

Ulrick & Short hebben hun Clean Label-ingredientencollectie uitgebreid. De innovatieve ingrediënten bieden dezelfde functionele eigenschappen en prestaties als een voorgegelatiniseerd zetmeel, zonder dat een hoge afschuifmix vereist is.

De producten met koude zwelling, genaamd synergieTM L726 en synergieTM 77, kunnen worden aangebracht op zeer zachte mengprocessen zonder klontering, en daardoor de volledige functionele prestatie van het zetmeel mogelijk maken.

Fysiek verwerkt

Ze zijn fysiek verwerkt om de zetmeeldeeltjesgrootte en porositeit te vergroten, waardoor het product beter verspreid en gemakkelijker aan te brengen en te verwerken is, terwijl de Clean Label-status behouden blijft. Ook zijn ze, in overeenstemming met de rest van hun assortiment, niet-GM, veganistisch en allergeenvrij.

Productievoordelen

De nieuwe producten bieden ook andere productievoordelen. Deze omvatten: een vermindering van stuiven en vastkleven, verbeterd productstroomgedrag en in het algemeen het aanzienlijk eenvoudiger maken van opslag, hantering en toevoer van materialen. Dit betekent dat synergieTM 77 en L726 geschikt zijn voor een groot aantal fabriekstoepassingen, waaronder: sandwich- en taartvullingen, dipsauzen en sauzen, kant-en-klaarmaaltijden, tot desserts en zoete toepassingen zoals cheesecakes.

 

 

Reageer op dit artikel