nieuws

Ulrick & Short lanceert suikerverlagend ingrediëntenprogramma

Product & Bedrijfsnieuws

Het vinden van een effectieve suikervervanger voor fabrikanten is van cruciaal belang, zo stelt Ulrick & Short. Daarom komen ze met een glutenvrij en vegan ingrediëntenprogramma, geschikt voor 25% suikerverlaging.

Volgens Public Health England hebben slechts drie van de acht geïdentificeerde doelvoedingssectoren de vroege doelstelling van 5 % suikerreductie bereikt, en er is nog een lange weg te gaan voordat de doelstelling van 20 procent tegen 2020 wordt bereikt. Ulrick & Short benadrukt in een persbericht dat het daarom van belang is dat er een effectieve suikervervanger wordt gevonden.

Ulrick & Short heeft de afgelopen vijf jaar oplossingen ontwikkeld voor suikerreductie en daar is nu een assortiment ingrediënten uitgekomen dat tot 25% suiker kan reduceren in een hele reeks sectoren. Het Clean Label-assortiment (avantéTM) onderscheidt zich van soortgelijke producten omdat het de functionaliteit en eigenschappen van suiker zeer effectief nabootst, ongeacht of dit gaat om volume, mondgevoel of viscositeit.

AvantéTM maakt het voor fabrikanten mogelijk om industriedoelstellingen te halen en voedingsprofielen te verbeteren met weinig herformulering van het product, terwijl ze tegelijkertijd de verpakkingsaangiften opschonen. Het assortiment is ook Clean Label, Non-GM, vegan en allergeenvrij.

Reageer op dit artikel