nieuws

Typhoo Tea heeft schonere lucht dankzij Zehnder

Product & Bedrijfsnieuws

Typhoo Tea heeft schonere lucht dankzij Zehnder

In de mengzone van Typhoo Tea veroorzaakte de grote stofvolumes slechte werkomstandigheden. Zehnder Clean Air Solutions zorgde ervoor dat de stofbelastig daalde met 81 procent.

Voor Typhoo Tea, de grootste Britse theefabrikant onder eigen label, is de gezondheid en veiligheid van het personeel uiterst belangrijk. Daarom wilde het bedrijf de werkomgeving in zijn theemengfabriek verbeteren. Het belangrijkste doel: verzekeren dat alle werknemers konden genieten van de voordelen van schone lucht. Zehnder Clean Air Solutions bood de oplossing.

Slechte werkomstandigheden

Grote stofvolumes gecreëerd door diverse theemengproducten vormden een enorme uitdaging voor Typhoo. De werkomstandigheden waren ongunstig, met negatieve gevolgen voor de werknemers. Zij konden moeilijk ademen en daarnaast was het onaangenaam warm in de mengzone. Het stof dat in de mengzone van de theefabrikant werd gecreëerd, verspreidde zich ook naar andere delen van de fabriek. Daardoor liepen de schoonmaakkosten hoog op voor Typhoo.

Groot verschil

Slechts 48 uur na de installatie merkten de werknemers van Typhoo reeds al een groot verschil. De stofbelasting in de mengfabriek was met 81 procent gedaald en door de betere luchtcirculatie was de temperatuur ook veel comfortabeler. Typhoo kon bovendien de extra schoonmaaktijd beperken van 15 uur per week tot slechts 5 uur per week. 

Reageer op dit artikel