Mensen

Belangrijke functiewisselingen 2024: Jordi Ferre CEO MycoTechnology

Belangrijke functiewisselingen 2024: Jordi Ferre CEO MycoTechnology

In dit overzicht de belangrijkste functiewisselingen van het jaar 2024 op een rij. Laatste wapenfeiten: MycoTechnology benoemt Jordi Ferre tot CEO, AB InBev Nederland benoemt Jasper Kessels tot algemeen directeur en Raps benoemt Dr. Oliver Ebneth tot CEO.

“De integratie van voedselveiligheid, kwaliteit, duurzaamheid 
en technologie vraagt om een andere manier van werken.”

QA-manager van de toekomst: specialist of manager?

De rol van de QA-manager staat op een kruispunt. In een tijd waarin duurzaamheid, digitalisering en strengere wetgeving steeds belangrijker worden, moet de QA-manager een keuze maken: blijft hij een specialist in voedselveiligheid, of ontwikkelt hij zich tot een coördinator die breder compliance-, risk- en verbetermanagement integreert in een gecertificeerd managementsysteem?

Oud-werknemers margarinefabriek Upfield Rotterdam over sluiting: 'Er zat zoveel kennis en ervaring aan de Nassaukade'

Oud-werknemers margarinefabriek Upfield Rotterdam over sluiting: 'Er...

Volgend jaar zomer sluit de margarinefabriek aan de Nassaukade in Rotterdam. Komend jaar wordt de productie van de margarinekuipjes afgebouwd. Upfield produceert in de fabriek de merken Becel, Blue Band en Croma. Werknemers reageren op de sluiting: "Door de overname van Upfield werd het hart al uit de margarinefabriek gehaald."

Gerard Bakker nieuwe inspecteur-generaal NVWA: 'Ik wil verder bouwen aan de organisatie'

Gerard Bakker nieuwe inspecteur-generaal NVWA: 'Ik wil verder bouwen...

Gerard Bakker wordt per 16 augustus 2021 de nieuwe inspecteur-generaal van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Hij volgt daarmee interim inspecteur-generaal Maarten Ruys op.

Cees-Jan Adema benoemd tot nieuwe directeur FNLI

Cees-Jan Adema benoemd tot nieuwe directeur FNLI

Cees-Jan Adema wordt per 1 januari 2021 de nieuwe directeur van de FNLI. Daarmee volgt hij Marian Geluk op, die per 1 oktober vertrok bij de brancheorganisatie.

WUR start met digitale stages vanwege corona: 'Zo bieden we zekerheid in onzekere tijden'

WUR start met digitale stages vanwege corona: 'Zo bieden we zekerheid...

Door corona zijn veel stagemogelijkheden voor studenten van de WUR plotseling weggevallen. Om studenten tijdens corona toch een stage te bieden, introduceert de universiteit e-internships. VMT sprak hierover met Jenneke Heising, stagecoördinator aan de WUR.

Beeld: De Koekfabriek

Een baan zonder sollicitatie: 'Wie het eerst komt, het eerst maalt'

Een baan krijgen zonder zenuwen voor de vele gesprekken en testrondes. Gewoon bij een bedrijf naar binnen lopen, je naam op een wachtlijst zetten en als het jouw beurt is mag je aan de slag. No questions asked. Dat kan door gebruik te maken van open hiring. De Koekfabriek past deze methode toe en laat zien dat dit een goed model kan zijn voor de voedingsindustrie.

Food Academy Nijkerk: 'Hybride onderwijs wordt het 'nieuwe normaal''

Food Academy Nijkerk: 'Hybride onderwijs wordt het 'nieuwe normaal''

De voedingsindustrie kampt met een groeiend tekort aan goed opgeleid personeel. En dan met name personeel op mbo-niveau, zoals operators. Food Academy Nijkerk stoomt in verschillende onderwijsvormen mbo- personeel klaar voor een carrière in de voedingsindustrie. Dit doet het opleidingsinstituut vanuit voedingsmiddelenbedrijven, om er zeker van te zijn dat de opleiding aansluit op het bedrijfsleven.

De pilot-brouwerij van de Katholieke Universiteit in het Belgische Leuven. Bier blijft immens populair en de interesse hoe je bier brouwt is groot. (fotograaf: Rob Stevens, KU Leuven)

Brouwopleiding KU Leuven fungeert als talentenmagneet: 'Brouwen bier...

De KU Leuven start in september de postdoctorale opleiding mout- en brouwwetenschappen. Die moet het broodnodige talent opleveren voor bierbrouwerijen. ABInBev, 's werelds grootste brouwer draagt financieel haar steentje bij aan de opleiding, maar bemoeit zich niet met de inhoud. We zijn onafhankelijk zegt KU Leuven.

Column: corona of niet, beroepsonderwijs gaat (digitaal) door

Column: corona of niet, beroepsonderwijs gaat (digitaal) door

Na 18 jaar te hebben gewerkt als voedingsmiddelenmicrobioloog bij Unilever stapte ik in 2018 over naar het hbo om toekomstige foodprofessionals op te leiden op het gebied van voedselveiligheid en producthoudbaarheid. Er wordt veel in projecten samengewerkt, ook samen met bedrijven. Dat dit inmiddels zelfs op afstand en virtueel goed verloopt, had niemand drie maanden geleden durven denken.