FreshRecruitment
Voor abonnees VMT 7 (2025): AI in productontwikkeling
Hoe gebruiken productontwikkelaars AI in hun werk? Dit themanummer belicht kunstmatige intelligentie vanuit verschillende perspectieven.
Voor abonneesHoe gebruiken productontwikkelaars AI in hun werk? Dit themanummer belicht kunstmatige intelligentie vanuit verschillende perspectieven.

Duurzaamheid is geen keuze meer. Er komen steeds meer wetten af op voedselproducenten. Ook handhaving krijgt meer en meer vorm, denk aan duurzaamheidsclaims waarop de ACM controleert. Meer over hoe producenten omgaan met duurzaamheidswetgeving in dit nummer.
Voor abonneesNaar aanleiding van het verschijnen van een nieuwe uitgave van het boek 'Microbiologie van voedingsmiddelen' en de Praktijkdag Microbiologie op 10 oktober 2025 in Zeist, in dit nummer veel aandacht voor het belang van microbiologie voor de voedingsmiddelenindustrie.
Voor abonneesNaast CO2-reductie is behoud van biodiversiteit belangrijk om klimaatverandering tegen te gaan. Maar dat vereist flexibiliteit van de foodindustrie. Dit en meer in deze uitgave van VMT.
Voor abonneesIn dit nummer alles over etikettering, logo's en claims binnen en buiten de Europese Unie, allergenenetikettering en voedselkeuzelogo's zoals de Nutri-Score. Experts van onder andere het Voedingscentrum geven hun visie.
Voor abonneesContaminanten en pathogenen. Onzichtbare gevaren, meetbare risico's. Hoe gaan we om met contaminanten en pathogenen in de voedselketen? Wat doet de industrie en wat kunnen we van de handhaver verwachten?
Voor abonneesDe mate van bewerking is steeds meer een onderwerp in de food-industrie? Hoe gaan productontwikkelaars daarmee om? In dit nummer aandacht voor dit actuele onderwerp.
Voor abonneesWelke trends zijn er in de voedingsindustrie in 2025? In dit laatste nummer van 2024 geven deskundigen hun visie.
Voor abonneesEiwitrijke grondstoffen telen in Nederland (en België), wat is daarvan de potentie? Samenwerken in de keten lijkt een van de belangrijkste ingrediënten voor succes.
Voor abonneesDuurzaamheid is voor voedselproducenten geen keuze meer, maar onderdeel van wetgeving. Hoe ga je om met reststroomverwerking? Wat is de laatste stand van zaken voor verpakkingen? En wat zijn tips voor de aankomende CSDDD-wetgeving? Dit en meer in dit themanummer.