VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie

Alles over Zeelandia

  • Zeelandia31 jan. 24

    Reorganisatie Zeelandia leidt tot 33 gedwongen ontslagen

    Bij Zeelandia, leverancier van ingrediënten aan brood- en banketbakkerijen, verdwijnen 89 van de 454 banen in Nederland, meldt het bedrijf. Er vallen 33 gedwongen ontslagen. De rest van de banen verdwijnen omdat werknemers zelf het bedrijf verlaten en door het niet invullen van vacatures.

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit25 jun. 21

    Recalls België in juni: mogelijk stukjes glas in sushi

    Het Belgische FAVV meldt drie nieuwe terugroepingen. Allereerst Brahmi vanwege een te hoog gehalte aan gewasbeschermingsmiddel chlorpyrifos. Ten tweede ijs vanwege ongedeclareerde noten en tenslottesushi vanwege mogelijke aanwezigheid van stukjes glas.

  • Ingrediënt & Product7 mei 21

    Zeelandia: 'Gezond eten is nog belangrijker geworden tijdens coronacrisis'

    Leverancier van bakkerij-ingrediënten Zeelandia maakte onlangs bekend de bakkerijtak van Wouters over te nemen. Directeur Zeelandia Belux Marc Cuypers en hoofd Marketing en R&D Christien van Beusekom leggen uit wat deze overname voor het bedrijf betekent.

  • Ingrediënt & Product2 feb. 21

    FrieslandCampina en Zeelandia kraken code van Amerikaanse cheesecake

    FrieslandCampina en Zeelandia sloegen de handen ineen om een alternatief voor de traditionele New Yorkse cheesecake te creëren. De producenten introduceren naar eigen zeggen een vergelijkbare maar duurzamere cheesecake: The New Cheesecake.

  • Algemeen28 sep. 18

    Circulaire economie belangrijk thema voor Zeelandia

    Niet alleen voedingsmiddelenbedrijven maken werk van de reductie van broeikasgassen en de energietransitie. Dat doen ingrediëntenleveranciers ook. VMT sprak met milieucoördinator André Gouw van Zeelandia, producent van bakkerijgrondstoffen. <i>Dit artikel is verschenen in VMT 11 van 28 september.</i>

  • Algemeen7 apr. 06

    Innovatief Zeelandia stevig in Zeeuwse klei

    Een gevulde koek van de bakker, een Portugees roomgebakje, brood met omegavetzuren of een stuk marsepein. Grote kans dat er ingrediënten van de Koninklijke Zeelandia Groep in zitten. VMT neemt een kijkje bij dit innovatieve en internationale bedrijf, dat met de voeten stevig in de Zeeuwse klei blijft staan.

  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen