VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Law Event

Alles over Wageningen Academy

  • Een seminar over robotica bij WUR.
    Technologie & Techniek31 mrt. 22

    Robotica seminar WUR: data slim en respectvol delen, anders wordt...

    Data wordt gezien als het nieuwe goud. Bedrijven zijn nog huiverig om dit te delen. Toch zullen we volgens Marcel van Haren van FME over deze drempel heen moeten stappen. "Anders wordt het in gang zetten van robotisering, maar ook verduurzaming, in de agrifood heel erg lastig", aldus Van Haren tijdens een robotica seminar op de WUR.

  • Wetgeving & Toezicht2 sep. 20

    '100% voedselveiligheid bestaat niet'

    Voedingsmiddelenbedrijven zoeken vaak naarstig naar werknemers die een brede kennis hebben over levensmiddelenwetgeving. Lastig, want deze wetgeving is zeer uitgebreid en alomvattend. Daarom organiseert de Wageningen Academie de Cursus Voedselwetgeving. Daarin komt 'het fundament', ofwel de 'basiswetgeving' uitgebreid aan bod, vertelt cursusleider professor mr. dr. Bernd van der Meulen.

  • Mensen & Loopbaan3 jul. 20

    Marjolein Brasz nieuwe directeur Foodvalley NL

    Marjolein Brasz treedt per 1 augustus aan als nieuwe directeur van Foodvalley NL. "De organisatie die ik aantref, is kundig, energiek en zeer gedreven. Ik ben echt enorm trots en blij dat ik met deze organisatie, in dit ecosysteem aan de slag kan."

  • Duurzaamheid & MVO24 jun. 20

    'Het Nederlandse voedselsysteem in 2050: gezond en circulair'

    Hoe komen we tot een voedselsysteem, waarin gezond voedsel voor iedereen wordt geproduceerd met respect voor onze planeet en alle mensen en dieren die er leven?

  • Olien en Vetten10 jun. 20

    Nieuwe methoden voor vaststellen fraude extra vierge olijfolie

    In de productieketen van extra vierge olijfolie komt veel fraude voor. Bovendien is de echtheid van de olijfolie moeilijk te controleren. Toch zijn er methodes om fraude op te sporen en oneerlijke concurrentie te voorkomen.

  • Mensen & Loopbaan4 jun. 20

    Oud-minister Edith Schippers wordt voorzitter nieuw bestuur Foodvalley

    Foodvalley NL heeft een nieuw bestuur. Voorzitter is Edith Schippers, voormalig minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

  • Product & Bedrijfsnieuws29 okt. 19

    Hoe en wanneer investeren in robotica in de voedingsindustrie?

    Informatietechnologie en robotica spelen een steeds belangrijkere rol in de Nederlandse Food & Agri sector. De toenemende krapte op de arbeidsmarkt, de vergrijzing, maar ook onze internationale concurrentiepositie, versnellen de noodzaak om robotica slim in te zetten.

  • Product & Bedrijfsnieuws2 sep. 19

    10e editie cursus Voedselwetgeving Wageningen Academy (WUR)

    Dit jaar vindt de 10e editie van de cursus Voedselwetgeving plaats. Het hooggewaardeerde programma is ook dit jaar weer geactualiseerd.

  • Product & Bedrijfsnieuws14 feb. 19

    Food Technology online helpt technologen bij te scholen

    ADVERTORIAL - Steeds meer professionals in de foodsector ontdekken het online leren. Jan-Willem Heesakkers, project manager processing van NIZO, wilde zijn kennis van Microbiologie bijspijkeren, om proefopstellingen van productieprocessen beter te kunnen inschatten op microbiële risico's binnen Safety Management.

  • Product & Bedrijfsnieuws7 feb. 19

    Leer online over duurzame food- en bioprocessing

    ADVERTORIAL - Bij de productie van voedingsmiddelen (en vergelijkbare productieprocessen) worden veelal thermische processen (als verhitten/koelen/verdampen/drogen) toegepast om de gewenste productstructuur, -kwaliteit en -veiligheid te creëren. Een grondige analyse van de massa en energiestromen vormen de basis voor een optimalisatie met behulp van pinch- en exergy analyse.

Meer artikelen

  1. Richting geven aan je carrière met Food Technology on line
  2. 'Voedselverspilling kan winstgevend zijn' (aankondiging)
  3. Leerbehoeften Agri & Foodsector steeds meer gebundeld
  4. Bevorderen gezond eten werkt niet via ratio
  5. Invloed voeding op vitaliteit medewerkers
  6. Excelleren en innoveren valt te leren
  1. Persoonlijke voeding werkt aantoonbaar op gezondheid
  2. Wie is de ideale foodmanager?
  3. De smaak van succes
  4. Gezond kiezen in out-of-home
  5. Welke foodbedrijven bestaan er over 10 jaar nog?
  6. Voedselwetgeving sluitpost of aanjager?
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen