Het raadsel van de voedselvergiftiging door brood met meer dan 200...
Gezondheidsfunctionarissen in Portugal hebben de oorzaak gevonden waarom meer dan 200 mensen ziek werden na het eten van maisbrood. Zij brachten dat...
Gezondheidsfunctionarissen in Portugal hebben de oorzaak gevonden waarom meer dan 200 mensen ziek werden na het eten van maisbrood. Zij brachten dat...
Na onderzoek zijn de autoriteiten in Australië eind december 2022 achter de oorzaak gekomen van de bijna tweehonderd zieken die ziekteverschijnselen...
In dit overzicht lees je de Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen van augustus. De laatste wapenfeiten: STEC bacterie in gewassen en...
In een groot onderzoek naar de oorzaak van bijna driehonderd zieken en vijf doden in Oeganda in 2019, bleek overduidelijk dat tropaanalkaloìden de...
Diepvriesspinazie die was verontreinigd met tropaanalkaloïden veroorzaakte in maart 2021 een uitbraak in Slowakije. Het Slowaakse ministerie voor...
Het World Food Program (WFP) heeft in april 2020 wetenschappelijk advies gekregen van de FAO en de WHO nadat minstens vijf mensen in 2019 overleden...
Uit onderzoek naar twee uitbraken van vergiftigingen, met in een aantal gevallen zelfs sterfte door voedselpakketten in Oeganda, blijkt dat deze...
Het bedrijf Greenyard uit Frankrijk dat diepvriesgroente en -fruit produceert, haalde in maart 2019 diepvriessperziebonen uit de verkoop omdat daar...
Eind mei 2018 haalde Lidl Nederland zoete popcorn van het merk Snack Day uit de verkoop omdat er in het product een verhoogde hoeveelheid...
Eind september 2017 werd een gezin, bestaande uit een man, vrouw en twee tieners, opgenomen in een ziekenhuis in Milaan omdat zij verward waren...