VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie

Alles over Trichinella

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Trichinella4 jul. 24

    Voor abonnees Trichinella-uitbraak maakt 20 mensen ziek in Argentinië

    Minstens 20 mensen zijn ziek geworden door een uitbraak van trichinella in Argentinië. Gezondheidsfunctionarissen in de provincie Santa Fe meldden dat zieke mensen chorizo seco, een soort gedroogde worst met varkensvlees, van een lokale voedselproducent hadden gegeten.

  • 183701153
    Trichinella12 okt. 23

    Parasieten in chorizo en bacon veroorzaken zieken

    In augustus 2023 hebben autoriteiten in een provincie van Argentinië bij Buenos Aires een waarschuwing uitgevaardigd na de ontdekking van een Trichinella-uitbraak. Uit epidemiologisch onderzoek bleek dat consumptie van besmette bacon en chorizo vermoedelijk de infectie hadden veroorzaakt.

  • Nieuwsbrief Voedselveiligheid10 jan. 06

    EFSA: 380.00 Europeanen ziek door zoönosen

    In 2004 zijn zeker 380.000 inwoners van EU-landen ziek geworden door zoönosen, meestal via de consumptie van besmet vlees. De meeste ziektegevallen zijn toe te schrijven aan Salmonella en Campylobacter, verantwoordelijk voor respectievelijk 192.000 en 184.000 zieke mensen. Dat blijkt uit een rapport van de Europese Voedselveiligheidautoriteit (EFSA).

  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen