Videoterugblik Food Future Event
Hoe gaan we zorgen voor voldoende, veilig en gezond voedsel dat duurzaam wordt geproduceerd? Deze en vele andere vragen stonden centraal op het Food Future Event van VMT op 23 maart in Den Bosch. Een videoterugblik.
Hoe gaan we zorgen voor voldoende, veilig en gezond voedsel dat duurzaam wordt geproduceerd? Deze en vele andere vragen stonden centraal op het Food Future Event van VMT op 23 maart in Den Bosch. Een videoterugblik.
Talent werven en behouden is de uitdaging waar de voedingsmiddelensector voor staat. Want gekwalificeerd personeel is schaars. Michiel Jonkers van Professionals in Food belicht manieren om toch de juiste mensen te vinden en dat talent aan het bedrijf te binden.
Op het gebied van kwaliteitsmanagement in de voedingsmiddelensector is met digitalisering nog een wereld te winnen. Dat betoogt Rick Veldkamp van CareNet Online QA Software.
'Vrij van' is en blijft een belangrijke trend in de foodsector. Producten moeten E-nummervrij zijn, allergeenvrij of glutenvrij. Bovendien staan suiker- en zoutreductie hoog op de agenda.
Het laten testen van voedingsmiddelen kent een sterke toename. Zowel op microbiologische gevaren en andere gezondheidsrisico's als frauderisico's en gehaltes aan gezondheidsbevorderende stoffen.
De foodsector moet het vertrouwen van de consument in voedsel herstellen. En daar is een nieuw type kwaliteitsmanager voor nodig: de QA-manager 3.0. Directeur Michaël van Duijnhoven van N&S Quality Consultants vertelt over het waarom en hoe.
Meer investeren in de Europese thuismarkt en het verwaarden van reststromen: die twee ontwikkelingen signaleert businessline director Food Bert Frowijn van Tebodin.