VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie

Alles over Stichting Ik Kies Bewust

  • Wetgeving & Toezicht26 nov. 18

    Voedselkeuzelogo in 2020: 'eigenlijk een jaar te laat'

    In 2020 moet Nederland één breed geaccepteerd voedselkeuzelogo hebben. Dat is een van de afspraken in het Nationaal Preventieakkoord. Dat betekent dat de voedingsmiddelenindustrie en supermarkten nog ruim een jaar moeten wachten hierop. "Dat is eigenlijk een jaar te laat."

  • Ingrediënt & Product27 jul. 17

    Questionmark: Remia verslaat Jumbo in suiker- en zoutreductie ketchup

    Tomatenketchup kan een product zijn met verborgen suikers, zo blijkt uit een recente vergelijking van het ketchupaanbod in de Nederlandse supermarkt door Questionmark. Remia kwam als één van de besten uit de bus, terwijl Jumbo onderaan bungelt. VMT vroeg hen naar hun inspanningen op het gebied van suiker- en zoutreductie. "Het is een ongeschreven regel in de voedingsindustrie weinig te vertellen over hoeveelheid glucose-fructosestroop."

  • Ingrediënt & Product27 jan. 17

    Voedseltop: VC toont nieuwe app, Vinkje-criteria behouden

    Het Voedingscentrum liet aanwezigen op de Nationale Voedseltop alvast kennis maken met de EtiketWijzer, de app die deels het Vinkje-logo zal vervangen. Ook bleek tijdens deze bijeenkomst met ruim 150 beslissers uit de voedselketen dat de criteria van Stichting IK Kies Bewust (IKB),de partij achter het Vinkje, niet verloren gaan.

  • Ingrediënt & Product24 aug. 16

    Laatste uren voor blauwe Vinkje

    Het blauwe Vinkje-logo op producten gaat verdwijnen. Tenminste, dat is een advies van de Stichting Ik Kies Bewust aan minister Schippers van VWS. Er is onvoldoende maatschappelijk draagvlak voor.

  • Wetgeving & Toezicht21 jul. 16

    Verbod kindermarketing op producten met blauwe vinkje

    Stichting Ik Kies Bewust (IKB) heeft een bericht uitgestuurd aan hun deelnemers met daarin de aankondiging alleen kindermarketing toe te laten op de verpakking van eten en drinken met het groene vinkje.

  • Wetgeving & Toezicht26 apr. 16

    Consumentenbond dient officieel bezwaar in tegen Vinkje

    De Consumentenbond heeft officieel bezwaar aangetekend tegen het besluit van de minister van Volksgezondheid om de goedkeuring van het Vinkje als hèt voedselkeuzelogo met een jaar te verlengen tot 1 mei 2017.

  • Wetgeving & Toezicht22 apr. 16

    'Levendig debat: Weg met het Vinkje! Wat zijn de alternatieven?'

    'Mijn analyse van het levendige Vinkjedebat', schrijft Wieke van der Vossen, voedseveiligheidsexpert van het Voedingscentrum, op Twitter: 'Twee doelen, consumentenvoorlichting en productverbetering, gaan niet samen in 1 blauw vinkje.' Het is de ochtend na de avond waarin het eerste publiek debat over de positie van het Vinkje plaatsvond, in Museum Boerhaave in Leiden.

  • Ingrediënt & Product16 jul. 15

    Wetenschapscommissie scherpt eisen het Vinkje aan

    De wetenschappelijke commissie van de stichting Ik Kies Bewust heeft de criteria voor producten met het Vinkje aangescherpt. De voedingsmiddelenbranche heeft tot 1 januari 2017 de tijd om het aanbod te verbeteren.

  • Ingrediënt & Product21 mei 15

    Productcriteria het 'Vinkje' worden scherper

    De productcriteria van het Vinkje worden strenger. Op dit moment zit een wetenschappelijke commissie in de laatste fase van aanpassing van de Vinkje-criteria voor vet, zout, calorieën en vezels. Dat meldt de Stichting Ik Kies Bewust in haar nieuwsbrief.

  • Mensen & Loopbaan13 apr. 15

    Diana Monissen voorzitter Stichting Ik Kies Bewust

    Diana Monissen wordt de nieuwe voorzitter voor de Stichting Ik Kies Bewust. Monissen neemt de rol over van Clémence Ross, die in het najaar van 2014 is afgetreden en voorzitter is geworden van Choices International.

Meer artikelen

  1. Tafelzuren van Kesbeke krijgen het Vinkje
  2. Speciaal magazine over gezonde voeding
  3. Its my life en Ik Kies Bewust bundelen hun krachten
  1. België krijgt zelfstandige Ik Kies Bewust-organisatie
  2. Clémence Ross nieuwe voorzitter Choices International Foundation
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen