VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie

Alles over Royal Smilde

  • Beeld: Royal Smilde
    Visie op wetgeving11 dec. 24

    Twee QA'ers delen wetgeving ervaringen: 'Datadrift leidt tot afvinksessie van goederen'

    VISIE OP WETGEVING - In de voedingsindustrie spreken we volgens Royal Smilde van startups, 'boefjes' die de grenzen van de wetgeving opzoeken en grote betrouwbare commodity spelers. "Men verwacht van ons de creativiteit van een startup, de prijs van een 'boefje' en de professionaliteit van een commodity speler", stellen Ruud Tamsma en Marianne Hoogeveen, kwaliteitsmanagers bij Royal Smilde. VMT sprak met hen over bottlenecks en tips op het gebied van wetgeving. Dit is het tiende artikel in een serie.

  • Highlight12 feb. 21

    Directeur Cees-Jan Adema van FNLI: 'Claim gezondheidsorganisaties is voorbarig'

    De FNLI heeft via de media kennis genomen van het pleidooi van de gezondheidsorganisaties. De nieuwe directeur Cees-Jan Adema reageert: 'Wij onderschrijven het belang van herformulering. Niet alleen vanuit een maatschappelijk belang, maar vooral ook omdat de consument steeds meer let op de samenstelling van voeding.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Highlight1 feb. 21

    Voor abonnees On Topic: De ideale jonge productontwikkelaar moet deze vinkjes kunnen zetten

    Jonge productontwikkelaars stromen vaak direct van school naar de eerste R&D functie in de voedingsindustrie. Gewapend met de kennis van de studie lopen veel jonge productontwikkelaars tegen vragen aan over welke competenties ze nu moeten beschikken en hoe zij zich die eigen kunnen maken. Na het lezen van dit artikel weet je welke vinkjes een jonge productontwikkelaar moet kunnen zetten.

  • Voedselveiligheid4 jan. 21

    Jaaroverzicht Young QA en Young R&D: van persoonlijke ontwikkeling tot sensorische monsterkeuring

    Afgelopen jaar wisselde VMT de rubrieken Young QA en Young R&D af, waardoor er zowel op het gebied van kwaliteitsmanagement als op het gebied van productontwikkeling veel interessante vragen werden gesteld. VMT zet de vragen en antwoorden in het kort op een rij.

  • Ingredient18 mrt. 20

    Young R&D: Hoe pas je de theoretische kennis van de universiteit toe in de praktijk? 

    In de rubriek Young QA stellen jonge kwaliteitsmanagers vragen aan ervaren vakgenoten. In 2020 worden zij afgewisseld met mensen in een R&D-functie: Young R&D.

  • Nieuws25 jan. 19

    Smilde formuleert minimumzoutgehalte voor hartige snackbroodjes

    Smilde maakt al heel lang saucijzenbroodjes. Daarom was het een logische vraag van de branchevereniging voor bakkerijproducten en zoetwaren (VBZ) aan het bedrijf om mede de normen voor zoutreductie voor hartige broodjessnacks te bepalen. "Met een zoutarme kruidenmix kun je al veel bereiken." <i>Dit artikel is verschenen in VMT 1 van 25 januari 2019.</i>

  • VMT magazine8 nov. 12

    ERP-systeem geeft Smilde Foods zicht op actuele kostprijs en marges

    Ruim drie jaar geleden koos Smilde Foods voor een strategische heroriëntatie. Marktleider en dus innovatief willen zijn in uiteenlopende productmarktcombinaties stelt hoge eisen aan de organisatie. Dat vroeg om een nieuw ERP-systeem met 'trading' als belangrijke functionaliteit, zodat kostprijs, marges en de details daarvan op elk moment inzichtelijk zijn.

  • Algemeen14 okt. 11

    Smilde tevreden over duurzame afvalwaterzuivering

    Sinds 2010 maakt de Smilde Foods-vestiging in Oosterwolde gebruik van de Nereda waterzuiveringstechnologie. Opmerkelijk is dat de installatie is overgebracht van een andere bedrijfslocatie en dat de zuiveringscapaciteit van het systeem werd vergroot. De resultaten zijn positief.

  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen