VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie

Alles over Richtlijnen goede voeding

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit30 okt. 20

    Arseen in rijst is een risico voor jonge kinderen

    Onderzoekers in Groot-Brittannië (GB) hebben onderzoek gedaan naar rijstsoorten die speciaal voor kinderen zijn. Ze vonden in de helft van de monsters hoeveelheden anorganisch arseen die boven de wettelijk maximum hoeveelheden uitkwamen die de Europese Commissie heeft vastgesteld voor kinderen onder de vijf jaar.

  • Ingrediënt & Product29 nov. 19

    Reacties op invoering Nutriscore: van 'voorzichtig positief' tot 'jammer dat het zo lang moet duren'

    Na lang beraad heeft staatssecretaris Blokhuis gekozen voor Nutriscore als voedselkeuzelogo voor Nederland zoals consumentenorganisaties wilden. Het logo komt echter pas in 2021 op de verpakkingen nadat een groep internationale wetenschappers aanbevelingen heeft gedaan om het te verbeteren. De reacties van de belanghebbenden lopen uiteen.

  • Ingrediënt & Product19 feb. 19

    Cashewnoten bevatten minder calorieën dan gedacht

    Cashewnoten bevatten zestien procent minder kilocalorieën dan op verpakkingsetiketten wordt vermeld. Dat komt naar voren in een recent onderzoek dat staat in het tijdschrift Nutrients. Onderzoekers deden een nieuw onderzoek naar de energiewaarde van cashewnoten, omdat uit eerdere onderzoeken naar voren kwam dat de Atwater-methode geen accurate energiewaarde geeft als het om boomnoten gaat.

  • Ingrediënt & Product22 nov. 18

    Inschrijving Jaarprijs Goede Voeding 2019 geopend

    Op 9 april 2019 wordt de Jaarprijs Goede Voeding voor de twintigste keer uitgereikt. Vanaf vandaag is de inschrijving weer geopend. Ondernemingen kunnen binnen deze competitie laten zien hoe zij bezig zijn met productverbeteringen die bijdragen aan een gezonder voedingspatroon van de Nederlanders. Inschrijven kan tot 5 februari 2019.

  • Algemeen17 jul. 18

    Nieuwe ISO normen voor zuigelingenvoeding gepubliceerd

    De Internationale Organisatie voor Standaardisatie (ISO) heeft in samenwerking met de Association of Official Agricultural Chemists (AOAC) twee nieuwe ISO normen gepubliceerd voor de bepaling van vitamine C en D in zuigelingenvoeding.

  • Algemeen12 mrt. 18

    Hoemoes less salt, Jumbo Veggie Chef Shoarma en AH verse Pureersoep strijden om hoogste eer

    Uit 32 verschillende inzendingen die dit jaar meedingen naar de Jaarprijs Goede Voeding 2018 heeft de vakjury drie producten gekozen die voor de hoofdprijs in aanmerking komen. Hoemoes less salt, Jumbo Veggie Chef Shoarma en AH verse Pureersoep strijden om hoogste eer. Op 5 april tijdens het Food Future Event wordt de winnaar bekendgemaakt.

  • Ingrediënt & Product27 dec. 17

    NVWA: Productverbetering neemt toe, maar nog grote verschillen binnen productsoorten

    Zowel de hoeveelheid zout als de hoeveelheid verzadigd vet in levensmiddelen is dalende. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in de jaarlijkse zoutmonitor en een onderzoek naar verzadigd vet, die aan de vooravond van Kerstmis naar buiten werden gebracht.

  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen