Alles over Onderzoeken en rapporten

Rapport presenteert trends voor de voedings- en drankensector in 2024
2023 heeft een behoorlijk aantal uitdagingen met zich meegebracht. Dat weten de voedingsmiddelen- en drankenbedrijven maar al te goed. Maar in plaats...

Slush-ijsdrank maakte kinderen ziek
In juni 2023 publiceerde Schotse autoriteiten dat minstens twee kinderen in Schotland ziek werden na het drinken van een aantal slush-ijsdranken in...

Waarschuwing voor niet afbreekbare chemische stoffen in eieren van...
In april 2023 publiceerde het Agence Régionale de Santé (ARS) in Frankrijk een persbericht waarin stond dat de Franse overheid het eten van eieren...

Taragom (E417) veroorzaakte waarschijnlijk een uitbraak, waarom...
In de Verenigde Staten werden van april 2022 tot in september 2022 bijna vierhonderd mensen ziek door het eten van Franse stijl linzen- en...

AH laat duurzaamheidsdilemma bij klant: 'gewetenloos koffie drinken'...
Albert Heijn zette naar eigen zeggen in 2022 meerdere stappen op het gebied van duurzaamheid. Zo introduceerde de supermarkt dynamisch prijzen en nam...

Onderzoek WUR: 'Bij meenemen gezondheidskosten moet rood vlees...
Rood vlees zou 7,50 euro per kilo duurder moeten zijn als alle gezondheidskosten die ontstaan door overmatige consumptie ervan in de prijs werden...

Brits onderzoek toont aan dat mensen geld besparen met risicovolle...
De Food Standards Agency in Groot-Brittannië onderzocht in december 2022 opnieuw of het gedrag van consumenten veranderd is na de alarmerende...

'In 2040 bestaat minstens een kwart van alle voedingsmiddelen uit...
GEA deed een onderzoek onder chef-koks uit 11 landen. 43% van de ondervraagde koks denkt dat in 2040 zo'n 26-50% van alle gerechten met alternatieve...

Er is verband tussen deze 20 mythes en ziektegevallen
Onderzoekers bekeken hoe onwetenschappelijke overtuigingen en het ontbreken van op wetenschap gebaseerde kennis omtrent voedselveiligheid de...

Hoe oxidatiebeheersing de verspilling van crackers tegengaat
Voedselverspilling draagt in hoge mate bij aan de onnodige uitstoot van broeikasgassen. Een belangrijke reden om de houdbaarheid van producten te...