VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie
VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie

Alles over KU Leuven

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Insecten19 feb. 25

    Voor abonnees Stappenplan: microbiologische veiligheid van insecten tijdens kweek en verwerking

    Insecten worden steeds vaker gebruikt als eiwitbron voor zowel humane voeding als veevoeder. Maar hoe zorg je ervoor dat deze insecten microbiologisch veilig zijn tijdens kweek en verwerking? Lees het in dit stappenplan.

  • Mensen & Loopbaan24 mei 21

    Benedikt Sas, manager Food2Know, wordt directeur DGZ, MCC en VIVEE

    Benedikt Sas, general manager van Food2Know en professor faculteit biowetenschappen UGent, is vanaf 12 juli directeur van drie zuivelorganisaties DGZ, MCC en VIVEE. Hij volgt Denis Volckaert op.

  • Ingrediënt & Product29 apr. 21

    Foodinnovatie volgens jongeren: voeding zonder compromissen (video's)

    Jongeren in België willen mee vorm geven aan voeding, maar zonder compromissen te maken tussen smaak, gezondheid, duurzaamheid en gemak. Dat tonen de twee winnaars van de innovatiewedstrijden waarmee Fevia studenten uit het hoger onderwijs uitdaagt om een innovatief voedingsproduct te ontwikkelen.

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit2 mrt. 21

    Mutante sporen B. cereus hebben impact op voedselveiligheid en houdbaarheid

    ILVO, UGent en KU Leuven ontrafelden het mechanisme waarmee endosporen van bederf- of ziekteverwekkende bacteriën van de Bacillus cereus groep resistenter worden tegen UV-C bestraling of verhitten. Een dergelijke verhoogde weerstand heeft namelijk potentieel nefaste gevolgen voor de houdbaarheid en voedselveiligheid.

  • Mensen & Loopbaan10 feb. 20

    KU Leuven lanceert matchmakingtool voor ingenieursstudenten en de industrie

    Onderzoekers van de KU Leuven hebben drie types ingenieurs gedefinieerd. Aan de hand van een online test ontdekken studenten bij welk type ze aanleunen. Op basis daarvan kunnen ze op zoek naar een job die bij hen past.

  • Mensen & Loopbaan24 jan. 20

    KU Leuven leidt brouwers van de toekomst op

    Met de financiële steun van 'AB InBev Chair in Malting and Brewing' zal KU Leuven vanaf september 2020 een internationaal postgraduaat in mouten en brouwen inrichten.

  • Marketing & Consument14 okt. 19

    Bedrijfsexperten helpen KU Leuven-studenten zoeken naar het gat in de markt

    KU Leuven Campus Geel organiseert voor het eerst de Innovation Academy. Specialisten van bedrijven zoals Griffith Foods, Lutosa of McCain delen hun expertise met de masterstudenten Biowetenschappen, optie Voedingsindustrie. Doel is het voor de derde keer in de wacht slepen van de Ecotrophelia award.

  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen