VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Safety Event
  • Praktijkdag Microbiologie

Alles over GMO

  • Foto: ShutterstockVoor abonnees
    Voor abonnees
    Voedselveiligheid3 jun. 25

    Voor abonnees Veiligheidsrisico's precisiefermentatie: 3 aandachtspunten voor producenten

    Welke veiligheidsrisico's kunnen zich voordoen bij de toepassing van precisiefermentatie door producenten? De Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) publiceerde onlangs een rapport over de aandachtspunten van deze voedseltechnologie. VMT dook in het rapport en zette drie belangrijke punten op één rij.

  • Voor abonnees
    Voor abonnees
    Voedselzekerheid18 mrt. 25

    Voor abonnees 'Innovatieve maïs draagt bij aan oplossing voedselcrisis en gezondheidsproblemen'

    Maïs behoort tot de belangrijkste voedselgewassen ter wereld, maar conventionele varianten hebben vaak een beperkt voedingsprofiel. Onderzoekers van Tecnológico de Monterrey hebben een nieuwe maïsvariant ontwikkeld die volgens hen niet alleen voedzamer is, maar ook kansen biedt voor de voedingsindustrie en de volksgezondheid. Met een verhoogd eiwitgehalte, meer antioxidanten en een GMO-vrije status zou deze maïs een belangrijke rol kunnen spelen in de strijd tegen ondervoeding en chronische ziekten.

  • Beeld: Moolec ScienceVoor abonnees
    Voor abonnees
    GMO13 mrt. 24

    Voor abonnees Dierlijk eiwit uit een plant? GGO maakt varkenseiwit uit sojaplant mogelijk, maar willen we dat?

    Producten gemaakt met GGO-technieken of moleculaire landbouw zijn zowel in de industrie als in de politiek een omstreden onderwerp. Het Brits-Amerikaans-Nederlandse bedrijf Moolec Science introduceerde recent een sojaplant met varkenseiwit. Maar hoe dan en waarom? En hoe zit het met de wetgeving? Wat zeggen wetenschappers over deze technieken? VMT zocht het uit.

  • GMO7 feb. 24

    Europees Parlement stemt in met versoepelde wetgeving nieuwe gentechnieken

    Soepeler regels voor nieuwe gentechnieken om planten sterker te maken in de Europese Unie zijn een flinke stap dichterbij. Het Europees Parlement heeft ingestemd met de plannen.

  • Beeld: ShutterstockVoor abonnees
    Voor abonnees
    Wetgeving3 jan. 24

    Voor abonnees Dit gebeurde er in wetgeving in 2023 en komt eraan in 2024

    Het nieuwe jaar is begonnen. In 2023 waren er een aantal wettelijke ontwikkelingen. Bijvoorbeeld op gebied van duurzaamheidsclaims, CSRD, Nutri-Score, Verordening 1169/2011 en Nieuwe Genomische Technieken (NGT's). Ook komend jaar staat ons weer genoeg te wachten op gebied van wetgeving. VMT zet de belangrijkste 14 wettelijke gebeurtenissen op een rij.

  • Etikettering3 okt. 23

    Biosector en burgers eisen met petitie verplichte etikettering GMO-technieken

    De Tweede Kamer ontvangt vandaag een petitie die 45.000 burgers en verschillende organisaties ondertekenden. Deze petitie komt voort uit de aangekondigde nieuwe Europese wet voor regulering van 'Nieuwe Genomische Technieken' (NGT). De biologische sector eist verplichte etikettering tot in het schap en dat het Europees Octrooibureau patenten op natuurlijke eigenschappen onmogelijk maakt.

  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen