nieuws

Willem&Drees-oprichter nieuwe manager duurzaamheidsinitiatief

Mensen & Loopbaan

Per 1 september 2019 is Drees van den Bosch, oprichter van Willem&Drees de nieuwe manager van duurzaamheidsinitiatief Foodsquad.

Willem&Drees-oprichter nieuwe manager duurzaamheidsinitiatief

Tot eind 2018 was Drees Peter van den Bosch medeoprichter van Willem&Drees, bekend van de biologische maaltijdboxen. Na hij zich had teruggetrokken uit de dagelijkse leiding van Willem&Drees dacht hij na over een volgende stap.

Duurzaamheidsinitiatief

Deze stap vond Van den Bosch bij duurzaamheidsinitiatief Foodsquad.
Dit netwerk is ontstaan door de samenwerking tussen bedrijven en instellingen waarbij innovaties, nieuwe producten en andere voedinggerelateerde diensten worden ontwikkeld en getest.

Gezond voedselsysteem

Foodsquad heeft als ambitie om met de maatschappij een slag te maken naar een voedselsysteem dat gezond is voor de mens en de aarde. Het gaat hierbij om grote thema’s waar veel over wordt nagedacht, maar die vaak voor individuele bedrijven best groot zijn. Het innovatienetwerk wilt overkoepelende thema’s als gezonde voeding, leefstijl en duurzaamheid samen met andere partijen oppakken

Samenwerking is cruciaal

Binnen zijn nieuwe functie hoopt Van den Bosch een bijdrage te leveren aan een transitie naar een duurzaam voedselsysteem.
“Ik wil een bijdrage leveren aan het vormgeven van het voedselsysteem van de toekomst. Mijn sympathie gaat uit naar organisaties en bedrijven die snappen dat het huidige systeem niet houdbaar is. Die het op een andere manier willen doen en dat ook laten zien. Samenwerking is daarbij cruciaal. Ik heb dan ook enorm veel zin om vanuit die verbindende rol partijen binnen Foodsquad bij elkaar te brengen rondom de thema’s gezonde voeding, leefstijl en duurzaamheid.”

Reageer op dit artikel