nieuws

Mirjam Kortekaas nieuwe directeur Nederlands Bakkerij Centrum

Mensen & Loopbaan

Mirjam Kortekaas treedt op 1 juli aan als nieuwe directeur van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC). Zij volgt hiermee Flip van Straaten op die ruim negen jaar deze functie bekleedde.

Mirjam Kortekaas nieuwe directeur Nederlands Bakkerij Centrum

Mirjam is sinds 2014 managing director bij Eurofins |LabCo en was dat later ook bij Eurofins|Survey. Daarvoor heeft zij verschillende functies vervuld bij Sime Darby Unimills, Productschap Akkerbouw en Meneba.

Vertrouwen in de toekomst

Het NBC is blij met de komst van Kortekaas en ziet in haar een goede opvolger van Flip van Straaten. Jos den Otter, Raad van Commissarissen: “Wij hebben er veel vertrouwen in dat Mirjam Kortekaas invulling kan geven aan de weg die het NBC is ingeslagen.”

Raakvlakken met bakkerij

“Hoewel er in mijn carrière tot nu toe steeds raakvlakken zijn geweest met de bakkerij, direct of als toeleverancier, vind ik het ontzettend leuk om terug te kunnen keren naar mijn ‘roots’ bij een mooie organisatie zoals het NBC’, zegt Kortekaas. ‘Ik zie veel kansen voor NBC om de sector en de organisatie te versterken. Vanuit mijn brede achtergrond wil ik deze graag samen met het team oppakken. Daar heb ik dan ook enorm veel zin in.”

Over NBC

NBC is een kennis- en adviesorganisatie voor de bakkerij en andere foodbedrijven. Het levert diensten op gebied van productkeuring, bakkerij advies, preventie & gezondheid, hygiëne, marketing en voorlichting. Daarnaast organiseert NBC grote broodcampagnes zoals Brood Goed verhaal in zowel Nederland als België, en is betrokken bij een aantal internationale onderzoeksprojecten op het gebied van brood en gezondheid.

Reageer op dit artikel