nieuws

Yvonne van Rooy nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht RvA

Mensen & Loopbaan

Mr. Y .C.M.T. (Yvonne) van Rooy wordt per 1 december 2018 de nieuw voorzitter van de Raad van Toezicht van de stichting Raad voor Accreditatie (RvA). Zij volgt drs. E.H.T.M. (Ed) Nijpels op. Hij treedt af omdat zijn zittingstermijn afloopt.

Over van Rooy

Yvonne van Rooy treedt 1 december af als voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). Eerder had ze verschillende politieke functies. Zo was Van Rooy europarlementariër, staatssecretaris van Economische Zaken en was ze twee periodes lid van de Tweede Kamer voor haar partij het Christen Democratisch Appèl (CDA). 

 

RvA

Bijna elk land binnen Europa heeft een nationale accreditatie instantie. De RvA is dat in Nederland. Hun taak bestaat voornamelijk uit het accrediteren en geaccrediteerd houden van conformiteit beoordelende organisaties. Dit zijn laboratoria, inspectie-instellingen, certificatie-instellingen en verificatie-instellingen. 

Reageer op dit artikel