nieuws

Nieuwe directeur Dommelsche Bierbrouwerij zet in op duurzaam brouwproces

Mensen & Loopbaan

Lieselotte Kruf wordt per 1 september de nieuwe directeur van de Dommelsche Bierbrouwerij in Dommelen. Zij volgt Olivier Declercq op. De bierbrouwerij wordt naar eigen zeggen al als internationale koploper gezien op het gebied van duurzaamheid, Kruf wil deze koploperpositie verder uitbreiden.

In de Dommelsche Bierbrouwerij worden naast Dommelsch ook Hertog Jan Pilsener en soms andere bieren van AB InBev gebrouwen en afgevuld. De brouwerij, die deels zelfvoorzienend is door het zelf produceren van biogas uit afvalwater, wil de lat voor duurzaamheidsdoelstellingen steeds hoger leggen. Het huidige recycling percentage is 99,93% en de afgelopen vijf jaar reduceerde de brouwerij het waterverbruik met 15 procent en de CO2 footprint met 20%.

 

Over Kruf

Kruf is één van de eerste vrouwelijke brouwerijdirecteuren van Nederland.: “Ik ben enorm trots in september te starten in Dommelen. Wat me is opgevallen tijdens eerdere samenwerking met de brouwerij in Dommelen is de enorme passie en trots waarmee de 190 collega’s dagelijks onze bieren brouwen, verpakken en vervoeren.” Lieselotte Kruf werkt 9 jaar bij AB InBev en vervulde voorheen diverse brouwerij- en financiële managementfuncties in Leuven en West-Europa. Tot 1 september werkt ze als verpakkingsmanager in de Stella Artois Brouwerij.

Foto's

Reageer op dit artikel