nieuws

Lotgerink volgt Kint op als ceo Vion

Mensen & Loopbaan

Lotgerink volgt Kint op als ceo Vion

Topman Ronald Lotgerink van Zwanenberg Food Group treedt per 1 september in dienst van vleesconcern Vion. Hij volgt de Belg Francis Kint op die per 1 juni vertrekt.

Momenteel is Lotgerink baas van Zwanenberg Food Group dat vleesproducten produceert onder andere onder het bekende merk Kips.

Vleessector

Lotgerink is sinds 2014 ook lid van de Raad van Commissarissen van Vion, een functie die hij neerlegt als hij aantreedt als ceo. Hij begon zijn loopbaan bij adviesbureau KPMG en werd in 1989 cfo bij Zwanenberg Food Group. In 2007 trad hij aan als hoogste baas bij dit bedrijf. Onder andere vanwege zijn kennis van de agrarische- en vleessector acht Vion hem een goede opvolger voor Kint.

Merkproducten

“Hij is zeer goed thuis in de uitdagingen van de internationale vleesmarkten en heeft uitgebreide ervaring met merkproducten, huismerken en de vleesverwerkende industrie. Daarnaast is hij lid van onze raad van commissarissen, wat hem in zijn nieuwe functie een voorsprong oplevert”, zegt RvC-voorzitter Sipko Schat van Vion.

Slagersfamilie

Lotgerink verheugt zich op zijn nieuwe functie. “Dat ik nu de kans krijg om CEO te worden, maakt me trots, ook omdat ik afkomstig ben uit een slagersfamilie. Vion beschikt over de juiste strategie om een duurzame toekomst binnen deze industrie op te bouwen en ik wil deze voortzetten en versterken.”

De nieuwe raad van bestuur bestaat per 1 september uit ceo Ronald Lotgerink en cfo Joost Sliepenbeek. 

Reageer op dit artikel