nieuws

Dick Boer vertrekt bij Ahold Delhaize, Muller opvolger

Mensen & Loopbaan

Dick Boer vertrekt bij Ahold Delhaize, Muller opvolger

Dick Boer draagt zijn taken als bestuursvoorzitter van Ahold Delhaize per 1 juli 2018 over aan Frans Muller. Daarmee komt een einde aan de twintigjarige loopbaan van Boer bij het Zaanse bedrijf.

Boer herpositioneerde supermarktketen Al bert Heijn en introduceerde E-commerce en duurzaamheid als integrale onderdelen van het bedrijfsmodel van Ahold Delhaize.
Ook kwam onder zijn leiding de fusie tussen de Belgische en Nederlandse retailer Ahold en de Belgische retailer Delhaize tot stand. Zo ontstond in 2016 Ahold Delhaize.

Nu de fusie helemaal rond is, is het supermarktbedrijf klaar voor de volgende fase, stelt Matt Jansson, voorzitter van de Raad van Commissarissen die zelf ook vertrekt bij de multinational. Jan Hommen, ex-topman van ING volgt hem op.

Boers opvolger is Frans Muller. Voor de fusie was hij sinds 2013 hoogste baas bij Delhaize. Daarna was hij plaatsvervangend ceo. Van oktober 2016 tot en met 1 januari 2018 leidde hij op tijdelijke basis Ahold Amerika. Ook was hij verantwoordelijk voor het samensmelten van Ahold en Delhaize tot één bedrijf.

Nu Ahold goed gepositioneerd is om voor groei op de lange termijn, is dit voor mij het natuurlijke moment om op te stappen, reageert Dick Boer.

Reageer op dit artikel