nieuws

Interfood Holding en Rijk Zwaan zijn beste werkgevers in food

Mensen & Loopbaan

Interfood Holding en Rijk Zwaan zijn beste werkgevers in food

Interfood Holding en Rijk Zwaan zijn de beste werkgevers in de food volgens het Beste Werkgeversonderzoek van Effectory.

In het onderzoek beoordeelden 636.978 medewerkers hun werkgever. De best scorende organisaties kregen het afgelopen jaar het ‘Beste Werkgevers Keurmerk’. De winnaars per branche mogen zich een jaar lang ‘Beste Werkgever 2017-2018’ noemen.

 

Betrokken en bevlogen

De winnaars van 2017-2018 blinken volgens Effectory onder meer uit in betrokkenheid en bevlogenheid. De betrokkenheid van hun medewerkers is met een 8,3 veel groter dan bij organisaties zonder keurmerk, die gemiddeld een 7,0 scoren. De organisatie zegt dat heldere, aansprekende doelen de betrokkenheid verbeteren. Zo snapt iedereen zijn of haar bijdrage aan het grotere plaatje.

 

Veel vrijheid

Rijk Zwaan meldt na het winnen van de prijs dat het bieden van een prettige en duurzame baan met goede arbeidsvoorwaarden al jaren de primaire doelstelling van het familiebedrijf is. “Onze medewerkers staan op nummer één in ons bedrijf”, vertelt directeur Ben Tax. “We geven medewerkers veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Zij worden met zorgvuldigheid geselecteerd en zijn heel toegewijd en gemotiveerd. Samen met de zeer gemotiveerde collega’s kunnen wij als Rijk Zwaan een belangrijke bijdrage leveren aan de wereldvoedselvoorziening.”

 

Minder vaak ziek

Ook scoren de winnaars hoog op bevlogenheid, een 7,9 ten opzichte van een 7,3, bij organisaties zonder keurmerk. Zij weten dat bevlogen medewerkers productiever, loyaler en minder vaak ziek zijn. Ze nemen de mening van hun mensen serieus, vragen naar hun ideeën en gebruiken die ook om hun organisatie te verbeteren.

 

Vast contract

Rijk Zwaan kiest bewust voor ‘lifetime employment’. “We zijn overtuigd van de voordelen van langdurige dienstverbanden, zowel voor de medewerker als voor onze onderneming”, zegt Tax. “We bieden bij indiensttreding daarom direct een vast contract aan.” Medewerkers krijgen binnen de internationale onderneming volop de kans om zich te ontwikkelen en door te groeien. Rijk Zwaan biedt diverse talentprogramma’s en heeft een eigen Rijk Zwaan Academy.

Reageer op dit artikel