nieuws

Teun Hardjono krijgt NNK-Onderscheiding 2018

Mensen & Loopbaan

Teun Hardjono krijgt NNK-Onderscheiding 2018

Emeritus hoogleraar Teun Hardjono ontving de jaarlijkse onderscheiding van het Netwerk voor Kwaliteitsmanagement (NNK).

De NNK-Onderscheiding wordt ieder jaar uitgereikt aan een persoon of groep om waardering te tonen voor inhoudelijke verrijkende bijdragen aan het vakgebied kwaliteitsmanagement.

Kwaliteitsdenken

Hardjono is achttien jaar werkzaam geweest als hoogleraar Kwaliteit en Kwaliteitsmanagement aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarnaast was Hardjono geestelijk vader van het instituut Nederlandse Kwaliteit en het INK-managementmodel. Daarin is de basis gelegd voor het multistakeholder denken en het denken over de kwaliteit van organisaties.

Hardjono bedacht tevens het vierfasenmodel. Een model waarin een koppeling wordt gemaakt tussen de strategie en kwaliteit van organisaties. De professor schreef samen met Remco Bakker ‘Denken in Processen’, een handboek voor organisaties over kwaliteitsdenken.

Hardjono: “Het is prachtig om erkenning te krijgen voor de dingen in je leven waar je oprecht je best voor hebt gedaan, natuurlijk vaak wel in samenwerking met anderen.”

Academy for Quality

Internationaal gezien is het werk van Hardjono niet onopgemerkt gebleven. Hardjono is als eerste Nederlander gevraagd om lid te worden van de internationale Academy for Quality (IAQ).

Reageer op dit artikel