nieuws

Antien Zuidberg lector Design Methoden aan HAS Hogeschool

Mensen & Loopbaan

Antien Zuidberg lector Design Methoden aan HAS Hogeschool

De HAS Hogeschool benoemt Antien Zuidberg tot de lector van het nieuwe lectoraat Design Methoden in Food. Zij zal vanaf 1 maart 2018 beginnen in haar nieuwe functie.

Het lectoraat zal zich richten op onderzoek naar design-methoden die ervoor moeten zorgen dat meer foodinnovaties succesvol de markt halen.

De focus ligt daarbij op foodinnovaties die de consument moeten bewegen richting van duurzame en gezonde voeding. Het lectoraat zal veel gebruik maken van technologieën en ingrediënten als 3D-printing en plantaardige reststromen.

Food Innovation Model

Zuidberg is sinds 2012 hogeschooldocent en coördinator van het opleidingsprogramma Food Innovation.

Zuidberg: “Ik zie er ontzettend naar uit om het Food Innovation Model (methode voor ontwikkeling van innovatieve concepten, red.) breder op de HAS te verspreiden, alsook om onderzoek te gaan doen naar de effectiviteit van deze methode versus andere methodes, waaronder een potentieel nieuw te ontwikkelen radicale innovatiemethode.”

Samenwerkingen

Naast de nieuwe lector zullen ook docenten en docentonderzoekers van verschillende (agri)food studierichtingen een bijdrage leveren aan het nieuwe lectoraat.

Ook zijn er nauwe samenwerkingen met de lectoraten zoals AgroFood Marketing, Voeding en Gezondheid, en Future Food Systems. Mogelijk zal het nieuwe lectoraat Duurzaam Produceren ook samenwerken met Design Methoden in Food.

CV

Zuidberg is sinds 2007 werkzaam bij de HAS Hogeschool, waar zij begon als hogeschooldocent creatieve productontwikkeling en afstudeerrichtingscoördinator bij de opleiding Food Design. Voorheen werkte zij als senior productontwikkelaar bij Campina Buttergold, manager R&D bij Creamy Creation en clusterleider fysische chemie bij DMV International.

 

Reageer op dit artikel