nieuws

René Bakker interim-directeur bij Fair Trade Original

Mensen & Loopbaan

René Bakker interim-directeur bij Fair Trade Original

De raad van toezicht stelt René Bakker per 1 november 2017 aan als tijdelijk directeur van Fair Trade Original. Hij volgt Bert Jongsma op, die vertrekt naar Simon Lévelt.

Dit gebeurt naar aanleiding van het vertrek van Bert Jongsma. Hij zal na twaalf jaar werkzaam te zijn geweest bij Fair Trade Original – waarvan de laatste vijf jaar als directeur en bestuurder – per december starten als directeur bij Simon Lévelt b.v. in Haarlem.

Retailexpert

René Bakker is al enige tijd werkzaam in de detailhandel. Hij vervulde diverse directiefuncties bij onder meer Karwei, C1000 en BrandLoyalty.

Bakker is geen onbekende bij Fair Trade Original. Sinds 2015 is hij lid van de raad van toezicht. In verband met zijn benoeming als interim-directeur zal hij per direct aftreden als lid van de raad van toezicht.

Bakker: Door mijn activiteiten in de raad van toezicht kon ik al een bijdrage leveren aan het goede werk dat Fair Trade Original doet. Ik ben blij als interim-directeur nog directer aan de verdere groei van Fair Trade Original te kunnen werken.”

Margreet Oostenbrink, voorzitter van de raad van toezicht: “Fair Trade Original krijgt met René Bakker een veelzijdige interim directeur met jarenlange ervaring in retail. René Bakker zal zijn expertise en ervaring inzetten om de groeistrategie van de organisatie verder vorm te geven.”

Buitenland

Volgens Fair Trade Original is met de aanstelling van Bakker de continuïteit in de uitvoering van de uitgezette strategie gewaarborgd. De organisatie is naar eigen zeggen klaar voor expansie in het buitenland.

Reageer op dit artikel