nieuws

Roelof Joosten vertrekt als topman FrieslandCampina

Mensen & Loopbaan

Roelof Joosten vertrekt als topman FrieslandCampina

Roelof Joosten verlaat FrieslandCampina aan het eind van dit jaar. Hij was pas twee jaar CEO. Hein Schumacher volgt hem op als hoogste baas van het zuivelbedrijf. Joosten: “Ik durfde te kijken naar mijn eigen rol.”

De raad van commissarissen heeft advies gevraagd over de benoeming van Schumacher aan de centrale ondernemingsraad van FrieslandCampina.

Frans Keurentjes, voorzitter van de raad van commissarissen: “We gaan nu een fase in waarin onze prioriteit ligt bij het snel en adequaat inspelen op marktontwikkelingen. Met Hein Schumacher hebben we een ervaren leider uit eigen huis. Zijn ervaringen en inzichten zullen FrieslandCampina zowel operationeel als commercieel verder versterken.”

Hein Schumacher

Hein Schumacher is op dit moment financieel directeur van FrieslandCampina. Sinds 2015 is hij lid van de executive board. Voorheen werkte hij voor Kraft-Heinz in de Verenigde Staten, Nederland, Groot-Brittannië en China.

Hein Schumacher: “Het is een voorrecht om leiding te mogen geven aan deze prachtige onderneming en de organisatie naar een volgende fase te brengen. Scherp en snel inspelen op vragen en eisen van consumenten en klanten over de hele wereld is prioriteit. Met relevante en voedzame zuivelproducten die op transparante en duurzame wijze worden geproduceerd door de hele keten heen: van gras tot glas. FrieslandCampina kan dat als geen ander.”

Roelof Joosten

Hij zal Roelof Joosten gaan opvolgen, die sinds 2004 werkzaam is bij FrieslandCampina. Sinds medio 2015 is Joosten CEO van FrieslandCampina. Hij zal deze functie per 31 december 2017 beëindigen.

Volgens Joosten zit FrieslandCampina in een veranderingsproces waarin gepoogd wordt de slagvaardigheid van de onderneming verder te vergroten. Dit realiseert FrieslandCampina onder andere door vereenvoudiging van de organisatie.

De omvang van de executive board wordt hierbij teruggebracht van zes naar twee personen. Daarbij hebben wij gedurfd te kijken naar onze eigen rollen en verantwoordelijkheden. Ik heb dan ook besloten aan het eind van dit jaar het stokje over te dragen aan Hein. De gedrevenheid en slagkracht van Hein zijn kwaliteiten die bij uitstek passen bij deze nieuwe fase voor ons bedrijf. Het was voor mij persoonlijk geen makkelijk besluit, want ik heb altijd met veel passie gewerkt bij FrieslandCampina,” aldus Joosten.

Volgens Frans Keurentjes, heeft Joosten belangrijke veranderingen met de actualisering van de strategie route2020 en de recent aangekondigde vereenvoudiging van de organisatie in gang gezet.

Daarnaast heeft onder Roelofs leiding de afzet van onze kindervoeding met name in China zich sterk ontwikkeld.

Dankbaar

“Als CEO van FrieslandCampina Ingredients zag Roelof ongekende mogelijkheden voor de verwaarding van wei dat tegenwoordig een belangrijk bestanddeel is van onder andere kindervoeding. Wij zijn hem bijzonder dankbaar voor zijn inzet, betrokkenheid en resultaatgerichtheid gedurende al die jaren.”

Over de opvolging van Hein Schumacher zal in een later stadium een mededeling worden gedaan.

Reageer op dit artikel