nieuws

Van Dam maakt 6 miljoen vrij voor startups in agrifood

Mensen & Loopbaan

Van Dam maakt 6 miljoen vrij voor startups in agrifood

Marcel van Dam, staatssecretaris van Economische Zaken, maakte tijdens de eerste editie van F&A Next bekend dat de overheid 6 miljoen euro vrij voor startups in agrifood. Hij roept investeerders op om dit bedrag ook vrij te maken zodat 12 miljoen euro beschikbaar is om innovaties in agrifood te stimuleren.

Volgens staatssecretaris Van Dam komen innovaties steeds meer van startups. “We moeten jonge mensen stimuleren om  te innoveren in deze sector. Daarom zijn bijeenkomsten als deze belangrijk.”

 

Van Dam sprak tijdens de eerste dag van FA Next waar jonge ondernemers een in een pitch van 1 minuut een jury bestaande uit investeerders moest overtuigen van hun idee.

 

Seed Fonds

Om start-ups in de agrifood te stimuleren, maakte Van Dam bekend dat hij start met  een Seed Fonds voor start-ups in de food en agritech. Hij stort 6 miljoen euro in het fonds en roept investeerders om ditzelfde bedrag op te brengen.

 

Food Accelerator

Van Dam stimuleert ook de start van een Food Accelerator, een samenwerkingsverband dat training en advies moet geven aan start-ups op het snijvlak van agrifood en high tech. Hij nodigt iedereen die hierin is geïnteresseerd om dit initiatief te steunen.

De staatssecretaris liet ook weten dat de volgende editie van F&A Next op 13 oktober plaatsvindt tijdens de Dutch AgriFood Week. 

Reageer op dit artikel