nieuws

Ojah introduceert vegan spareribs op basis van erwten

Ingrediënt & Product

Producent Ojah komt met een plantaardige variant op spareribs. Het bedrijf maakte eerder het plantaardige alternatief voor kippenvlees ‘Plenti’. De producent presenteert de vegan ribs, genaamd ‘Heppi’, op de Food Ingredients (FI) in Parijs.

Ojah introduceert vegan spareribs op basis van erwten

“De afgelopen zes jaar heeft Ojah gewerkt aan de uitbreiding van haar portfolio”, zegt Joeri Hollink, hoofd productontwikkeling bij Ojah. “We richtten ons op het ontwikkelen van een nieuwe textuur, gebaseerd op een andere eiwitbron dan soja.” Voor de vegan spareribs worden erwten als eiwitbron gebruikt.

High Moisture Extrusion

De ‘Heppi‘ ribs zijn gemaakt van gele erwten. Deze dienen als basis voor de textuur. De producent probeert de textuur van vlees te imiteren door gebruik te maken van een techniek genaamd ‘High Moisture Extrusion’ (HME). Deze techniek mengt water met plantaardig eiwitmeel onder hoge druk en hoge temperatuur. In de HME-machine wordt door een combinatie van wrijving en afschuiving de gewenste ‘vervezeling’ verkregen. Het resultaat is een product met een vlezige textuur.

Vegan spareribs op een broodje

De spareribs zijn volledig plantaardig en zitten vol met eiwitten, aldus Ojah. De spareribs komen in ‘ribben’ van 10. Ze kunnen zowel in de pan worden opgewarmd als op de barbecue. De spareribs bevatten geen botjes en kunnen volgens Ojah daarom prima op een hamburgerbroodje geserveerd worden.

Glutenvrij

Ojah zal de spareribs eerst in Nederland introduceren en verwacht halverwege 2020 ook andere partners te voorzien van de vegan spareribs. Ojah zegt daarnaast dat de ribs vrij zijn van additieven, glutenvrij en laag in koolhydraten

Reageer op dit artikel