nieuws

Nestlé en Corbion sluiten alliantie voor microalgen

Ingrediënt & Product

Nestlé en Corbion gaan samen werken aan de ontwikkeling van ingrediënten op basis van microalgen. Hiermee hopen ze een duurzaam alternatief te bieden voor plantaardige producten.

Nestlé en Corbion sluiten alliantie voor microalgen

Microalgen zijn een plantaardige bron van eiwitten, bevatten verschillende micronutriënten en gezonde vetten. Daarnaast laat de productie van de algen een lage CO2-voetafdruk achter, aldus Nestlé en Corbion.

 

Microalgen en fermentatie

Door Corbions algen en fermentatiecapaciteiten te combineren met Nestlé’s kennis in de ontwikkeling van plantaardige producten, willen de twee bedrijven op microalgen-gebaseerde ingrediënten produceren. Ze zullen samenwerken om de functionaliteit, smaak en voedingsprofiel van de algen te verbeteren voor gebruik in verschillende soorten producten.

Het plantaardige portfolio van Nestlé omvat momenteel verschillende dranken op basis van amandel, kokosnoot en haver. Daarnaast heeft Nestlé ook verschillende vleesvervangers in haar assortiment.

Innoveren

Stefan Palzer, Chief Technology Officer van Nestlé, zegt: “We onderzoeken het gebruik van algen als alternatieve eiwit- en micronutriëntenbron voor plantaardige producten. Door de samenwerking met Corbion kunnen we algen gebruiken om te innoveren in onze verschillende productcategorieën.”

Reageer op dit artikel