nieuws

Innovatie-awards: van citrusvezels tot erwteneiwit

Ingrediënt & Product

34 bedrijven zijn genomineerd voor de FiE innovatie-awards. Deze prijs voor innovaties in ingrediënten wordt uitgereikt tijdens de Food Ingredients Europe op 3 december aanstaande.

Innovatie-awards: van citrusvezels tot erwteneiwit

De organisatie ontving 180 inzendingen voor de 11 categorieën voor de innovatie-awards. Juryvoorzitter Colin Dennis: “Dit jaar hadden we niet alleen een record aantal inzendingen voor de awards. Ook de kwaliteit was bovengemiddeld.”

Erwteneiwit

Het Nederlandse Ebro Ingredients is in de categorie Protein Innovation genomineerd met een getextureerd erwteneiwit. De andere genomineerden in deze categorie zijn Arla Food Ingredients met een concept voor babyvoeding, ICL Food Specialties met een getextureerd plantaardig eiwit uit tuinbonen. De laatste genomineerde is Kerry met een eiwit geschikt voor eiwitdranken met een lage pH.

Clean label

Plantaardige vleesvervangers hebben vaak een lange lijst met ingrediënten. Royal Koopmans ontwikkelde Bind-it, een clean label bindmiddel voor vegetarische burgers. Het bedrijf sleepte daarmee een nominatie in de wacht. Hi-Food Spa maakt kans op de prijs met Meltec, semivloeibare vezels voor suikervervanging. Chr. Hansen haalde uit zoete aardappel een rode kleurstof.

Herformulering

In de categorie Herformulering maakt Chr. Hansen ook kans op een prijs. Nu voor een culture die suikerreductie in gefermenteerde zuivelproducten mogelijk maakt. Bijzonder is de inzending van Griffith Foods: een meel gemaakt van groene bananen voor geextrudeerde snacks.

Innovaties in plantaardig

De Plantbased Innovation award wordt gesponsord door ProVeg International, een organisatie die een plantaardige leefstijl promoot. Genomineerd in deze categorie zijn:

  • Döhler met een plantaardig alternatief voor kaas en roomkaas
  • Fiberstar met Citri-Fi, een citrusvezel voor producenten van vleesalternatieven
  • Vaneeghen met Dermaval, een plantaardige bouwsteen voor collageen

 

Bekijk alle genomineerden

VMT doet uitgebreid verslag van de FiE in december. Hou vmt.nl in de gaten voor het laatste nieuws vanaf de beurs.

Reageer op dit artikel