nieuws

Vion investeert in plantaardige productie

Ingrediënt & Product

Eerder dit jaar kondigde vleesproducent Vion aan te starten met de productie van vleesvervangers. Voor deze productie gebruikt Vion een productielocatie in Leeuwarden. Op deze productielocatie wordt nu nog rundvlees verwerkt.

Vion investeert in plantaardige productie

Volgens Vion is de fabriek in Leeuwarden na enkele aanpassingen klaar voor de productie van plantaardige vleesvervangers. Er is ook plaats voor een eventuele uitbreiding door middel van meer productielijnen en opslagcapaciteit.

 

Agrarische sector

Ronald Lorgerink, CEO van Vion, zegt: “Met de kennis van onze investering van enkele jaren geleden, maken we nu de keuze om te investeren in een fabriek voor plantaardige producten in Leeuwarden. We blijven onze huidige activiteiten met onze relaties op andere Vion-locaties voortzetten. Daarnaast zullen we akkerbouwers verwelkomen als nieuwe leveranciers in onze plantaardige keten.”

Groei vleesvervangers

De vraag naar vleesvervangers is de afgelopen jaren gestegen en zal naar verwachting blijven groeien. Behalve in Nederland en Duitsland groeit de markt voor vleesvervangers ook in andere delen van Europa. Deze groei is voornamelijk het gevolg van eetgewoonten van de zogenoemde Flexitariërs.

Reageer op dit artikel